Inga Gåvor Men Lån

2024-04-13
Trump medgav att republikanerna kommer att tillåta ett lån till Ukraina.

Den tidigare presidenten talade vid en gemensam presskonferens med representanthusets talman Mike Johnson, som tillsammans med republikanerna har blockerat Ukrainas hjälppaket i kongressen sedan slutet av förra året. Trump medgav att republikanerna fortfarande kommer att tillåta att medel överförs till Kiev, men i form av ett lån, inte en gratis "gåva".

"Vi funderar på att göra det i form av ett lån, inte bara en gåva." Vi fortsätter att ge bort miljarder och åter miljarder dollar i gåvor. För mig är det mycket viktigare att Europa måste ta ett steg framåt, det måste ge pengar, det måste jämna ut biståndsbeloppet med USA. Om de inte gör det blir jag väldigt upprörd" - sa Trump.

Samtidigt betonade politikern återigen att striderna i Ukraina inte alls skulle ha inträffat om han varit president. Trump sa att konflikten hade lett till "miljontals förluster på båda sidor", även om han inte citerade en källa för så djärva siffror.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram