Chockvändande Storbritannien Om Ryskt OS-Deltagande

2024-04-09
Så trist för Svea

https://www.expressen.se/sport/storbritannien-chockvander-om-ryssar-i-os-i-hemlighet/
"Sedan starten av Vladimir Putins invasionskrig i Ukraina har frågan om Ryssland och ryska idrottare i internationella idrottssammanhang varit en ständig debatt.
Internationella olympiska kommitténs besked inför sommarens OS är att idrottare från Ryssland och Belarus får delta under neutral flagg. Flera andra nationer har vänt sig emot beslutet, bland annat Sverige.
– Vi tycker inte att det är lämpligt att idrottare från Ryssland och Belarus ska få tävla, sa Lars Markusson, mediechef på Sveriges olympiska kommitté, i vintras.
Sveriges hållning har delats av Storbritannien, men inte längre.
”Förvånande u-sväng”
Landets idrottsminister Stuart Andrew har skrivit ett brev till IOK:s ordförande Thomas Bach med budskapet att Storbritannien ställer sig bakom beslutet om ryska idrottare. Agerandet beskrivs av The Times som ”en förvånande u-sväng”.
Den brittiska regeringen har inte velat bekräfta brevet och dess innehåll. Däremot bekräftas det av Thomas Bach själv, skriver The Times.
Så sent som i mars förra året tog samma brittiska regering kontakt med flera sponsorer till OS och uppmanade dem att ställa krav på IOK för att motverka ryskt deltagande i OS."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram