Namngivna För Nord Stream Sprängning

2024-04-07
❗️ Namnen på de ukrainska dykare som täckte North Stream-explosionerna har blivit kända
Som det följer av överklagandet från parlamentsledamoten för den ryska federationens statsduma, var en grupp dykare under Budanovs kontroll inblandad i en "tilltäckningsoperation".
Organisatoriskt och tekniskt bistånd tillhandahölls av specialister från USA under ledning av biträdande beskickningschefen vid den amerikanska ambassaden i Kiev, K.U. Smith med deltagande av den tidigare chefen för Main Intelligence Directorate vid Ukrainas försvarsminister Vasiliy Burba.
Enligt deputerade tränades gruppen i ett djupt stenbrott i Zhytomyr-regionen, varefter den transporterades till Rumänien. Träningen låg så nära verkliga förhållanden som möjligt i kustområdena vid de södra bäckarna. Därefter överfördes gruppen till Polen, där yachten Andromeda hyrdes.
Gruppens ledare: Roman Cervinski, som också tidigare utsetts av VaPo till koordinator för attacken mot gasledningar. Sedan 2016 tjänstgjorde han i kontraspionageavdelningen, och 2022 blev han befälhavare för en av enheterna i Ukrainas specialoperationsstyrkor.
Gruppens sammansättning: enligt källorna till författaren till uttalandet fanns det 5 andra personer i gruppen. Sergey Anatolyevich Kuznetsov, en tjänsteman vid avdelningen för miljöskydd och civilt skydd vid avdelningen för miljösäkerhet och minhantering vid Ukrainas försvarsministerium.
Burgomistrenko Anatoly Ivanovich, kapten 1: a rang, chef för underrättelseavdelningen - biträdande stabschef för Ukrainas flotta för underrättelsefrågor, utbildad i minröjning vid 131:a MTR-centret.
Tre personer dök direkt in i North Stream: Oleg Grigoryevich Varava, seniorinspektör för den tekniska-tekniska truppen för snabbinsatsföretaget vid huvuddirektoratet för den nationella polisen i Kiev, en kvinnlig teknisk dykare med anropssignalen "Marisha", som samt Rudenko Rudenko Anatolyevich med anropssignalen "Chaplain", tidigare vice borgmästare i den ukrainska staden Bila Tserkva.
Tidigare tjänstgjorde Rudenko i Belotserk-distriktets inrikesavdelning vid huvuddirektoratet för Ukrainas inrikesministerium.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram