Bankinställningsopinionsbildning

2024-04-07
Säga vad man vill, men den allmänna inställningen till bankerna den blir vad den blir nu...

https://omni.se/bankkritiken-de-grater-men-skulle-ha-tankt-tidigare/a/769gpw
"Med satsningen ”Svårlurad!” vill storbankerna hjälpa sina kunder att inte bli utsatta för bedrägerier. Marcus Nohlberg, docent i cybersäkerhet vid högskolan i Skövde, är kritisk till initiativet som han beskriver som ”respektlöst”, rapporterar TT.
Nohlberg anser att offren skuldbeläggs och säger att man inte skulle kunna tala på samma sätt om andra brott. Han är också kritisk till höga bankföreträdare som uttrycker sympati för bedragarnas offer, som när Swedbanks ordförande Göran Persson på senaste bolagsstämman sa att ”det gör ont in i hjärtats rot”.
– Nu sitter människorna i toppen och gråter tårar över det här. Ja, jag håller med, men det här hade de kunnat ändra på med enkla åtgärder för länge sedan, säger Nohlberg till TT.
Han anser bland annat att bankerna borde införa en 24 timmar lång fördröjning på stora transaktioner, kräva signering i både början och slutet av stora transaktioner samt möjlighet att välja en närstående som också måste signera vid större överföringar."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram