Flera Gripna Efter E6-Jordskred

2024-03-27
Mystiken tätnar...

https://www.svd.se/a/P4W6Rb/tre-frihetsberovade-efter-skred-pa-e6
"Alla tre kopplas till byggarbetsplatsen i närheten av motorvägen. De är misstänkta för grov allmänfarlig vårdslöshet, grovt vållande till kroppsskada och otillåten miljöverksamhet.
– Två av dem är gripna och den tredje är hämtad till förhör och inte formellt gripen än, säger chefsåklagare Daniel Veivo Pettersson.
Han uppger att polis fortfarande arbetar med tillslagen, men han vill inte uppge om fler ska gripas.
– Jag kan bekräfta att polisen har gjort ett antal husrannsakningar. Det är en pågående insats just nu så jag har inte möjlighet att berätta mer, säger Daniel Veivo Pettersson.
Skredet, vid E6 i höjd med Stenungsund, inträffade natten mellan den 22 och 23 september förra året. Flera bilar och lastbilar samt en buss drabbades i skredet, som orsakade stora skador i landskapet. Tre personer skadades lindrigt.
Vid byggarbetsplatsen pågick ett planerat bygge av en företagspark för industri, lager och kontor. Enligt medieuppgifter ska det i samband med bygget ha dumpats stora mängder schaktmassor i närheten av motorvägen, på mark som inte höll för belastningen.
SVT Väst rapporterade i februari att det fanns avgörande fel i underlaget bakom bygget. Bland annat visade en karta, som påverkade bedömningen av skredrisken, att marken bestod av berg och därmed skulle tåla höga belastningar – något som inte stämde.
De tre frihetsberövade kopplas till byggarbetsplatsen.
Sedan raset har området varit avstängt och trafiken har fått ledas om. Tanken är dock att E6 ska kunna öppna igen under hösten.
TT söker de berörda företagen."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram