Bättre Brottslingsdeklarerande I DN

2024-03-25
När snön faller tung över Ljungandalen och Stockholmsbyråkratin får sin första, men absolut inte den sista, slängen av sleven med avsändare MSM och dessutom levererad i DN!!!

https://www.dn.se/ledare/max-hjelm-nu-maste-brottslingar-borja-deklarera-battre/
"Peyman Kia är redan dömd till livstids fängelse för att ha spionerat åt den ryska underrättelsetjänsten. Men när det framkom att han också fått betalt för spioneriet, genom pengar som han hämtade på en toalett i Karin Boye-biblioteket i Uppsala, så vaknade Skatteverket till liv (Expressen 13/3). Nu i deklareringstider förstår alla vilken ångest det kan skapa.
Myndigheten anser att även illegala inkomster ska beskattas, och skönstaxerar honom med drygt en halv miljon kronor – något som fått Kia att hota med att läcka hemligstämplade uppgifter. Det krävs verkligen en riktigt äkta byråkrat för att höra om inkomstbringande illegala aktiviteter och fokusera på ifall de är deklarerade.
I veckan kunde P4 Kalmar rapportera om ett liknande fall då en man blivit återbetalningsskyldig 900 000 kronor till Försäkringskassan (19/3). Varför? Jo, han har dömts för narkotikaförsäljning – en verksamhet som ”kan jämföras med ett arbete inom yrkesgruppen administration, telefoni och service”. Han var uppenbarligen arbetsverksam, menar myndigheten, och därför inte berättigad till sjukpenning.
Nu kanske inte alla som jobbar med ”administration, telefoni och service” känner igen sin arbetssituation när de somnar till serien ”Snabba cash” i soffan efter en hård veckas slit. Försäkringskassans måste ändå sägas ha rätt i att narkotikaförsäljning är mer jobb än vila.
Det är något lustigt i att byråkrater, likt hungriga hyenor, ger sig efter straffade brottslingar. Men Myndighetssveriges framskjutna roll i att se till att skatt inte undviks och att bidrag faktiskt går till de som behöver det är också fantastiska nyheter.
Redan när Kia hämtade sina spionpengar i Karin Boye-biblioteket kan man tycka att han borde ha kommit ihåg att ingen kommer undan byråkratin. För visst avslutas hennes klassiska dikt någotsånär som: Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr. Och det är alltid skattmasen som styr."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram