Opinionsbildande..

2024-03-22
Vad kan denna artikel möjligen ha för opinionsbildande syfte.

https://omni.se/analys-inte-ens-tyskland-brydde-sig-nar-usa-sa-nej/a/xg1EJl
"Analys: Inte ens Tyskland brydde sig när USA sa nej
Den resolution om en omedelbar vapenvila som USA lägger fram i FN:s säkerhetsråd på fredagen är en sorts signal till parterna i veckans samtal om att läget är brådskande, skriver The Guardians Julian Borger i en analys.
Efter att USA tidigare lagt in sitt veto mot tre resolutioner kan det även ses som ett amerikanskt försök att återvinna landets trovärdighet, och att undgå anklagelser om att Washington medverkar till katastrofen i Gaza, skriver Borger. Han poängterar också att press läggs på Hamas eftersom kravet på vapenvila kopplas till att alla gisslantagna ska släppas.
Och vilket inflytande har USA egentligen över Israel, frågar sig Stephen M Walt i en analys i Foreign Policy. President Joe Bidens kritiker tycks tro att han med ett ”bestämt ord” skulle kunna få Israels attacker att upphöra, skriver han, och pekar på en rad exempel på när USA ignorerats av både fiender och allierade.
Nicolás Maduro är fortfarande venezuelansk president, och Tyskland gick vidare med Nord Stream 2 trots amerikanska invändningar, skriver Walt. Han anser att det i omvärlden framstår som att Joe Biden saknar hjärta, men ser också påtryckningsmedel: Israel behöver amerikanska vapen och landets diplomatiska stöd."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram