Greta-Frontad Protest Vid SCA-Stämma

2024-03-22
Det drar ihop sig minsann..
Greta, SCA och Katarina Vikström, hos Storstalin..

https://www.st.nu/2024-03-22/greta-frontade-miljoprotest-vid-sca-stamman/
"Under fredagen samlades ett 30-tal miljöaktivister i Sundsvall med anledning av skogsbolaget SCA:s årsstämma.
Förutom från den numera globala miljörörelsen Fridays for future var representanter från Naturskyddsföreningen, Greenpeace, Skydda skogen och Skogsvärn på plats intill Selångerssån.
– Vi vill få aktieägarna att förstå att SCA måste sluta hugga ner gammelskogar, säger Daniel Rutschman från Näsåker som representerar organisationen Skogsvärn.
Kim Hultgren och Daniel Rutschman representerade organisationen Skogsvärn under fredagens demonstration utanför skogsbolaget SCA:s årsstämma i Sundsvall.
Miljöaktivisterna demonstrerar i Sundsvall under skogsbolaget SCA:s årsstämma. Skogsbruk i linje med redan beslutade miljö- och klimatmål är ett av kraven som demonstranterna ställer. I dag anser de inte att SCA fullgör sina skyldigheter.
Demonstranternas krav handlar bland annat om att SCA i samband med sitt skogsbruk undantar alla skogar med höga naturvärden. Man kräver även att bolaget slutar med föryngringsavverkning och upphör med att plantera contortatall.
SCA:s kommunikationsdirektör Anders Edholm säger att demonstrationen förvånar honom.
– SCA tillhandahåller en klimatnytta som motsvarar mer än en fjärdedel av Sveriges klimatutsläpp. Vi gör en fantastisk insats för klimatet, men där råder det uppenbarligen delade meningar, hävdar han.
I ett flygblad till bolagets aktieägaren skriver demonstranterna också att: ”Er vd säger att SCA är i dialog med miljörörelsen. Vi vill ta tillfället i akt och klargöra att det inte stämmer, vi är i konflikt. Det kommer vi att vara tills dess att ni ställer om ert skogsbruk”.
– Det finns en dialog mellan oss och miljörörelsen och vi samverkar exempelvis inom ramen för FSC-certifieringen.
Fotnot: FSC står för Forest Stewardship Council, vilket är en organisation som arbetar för att världens skogar ska brukas mer hållbart.
Salen på Clarion hotel var näst intill fullsatt under SCA:s årsstämma.
Bild: Katarina Vikström"

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram