Politisk Menlöshet I SvD

2024-03-19

Den som ännu inte finner meningslösheten i detta har nu mycket ont om tid, för det handlar om folkbildning och att inte den svenska befolkningen skall hållas dumförklarad för tid och evighet...

https://www.svd.se/a/vevV85/henrik-torehammar-ser-vi-borjan-pa-en-spricka-inom-tidopartierna
"Statsvetaren Henrik Ekengren Oscarsson har sagt att EU-valet kan vara ett bra tillfälle för Tidö-partierna att få bråka lite med varandra. Partier som begravt konflikter för att kunna regera tillsammans får nu chansen att motivera för väljarna varför de behövs.
Det betyder i praktiken att regeringspartierna ger sig på sitt stödparti. Att Anna Maria Corazza Bildt jublar över att komma längst bort från Sverigedemokraterna i SvD:s valkompass är väl ingen högoddsare.
Sverigedemokraterna själva tycks inte ta Liberalernas ideologiska utmaning på allvar. De viskar mest om Corazza Bildt som en ”förvirrad Biden” och planerar att ta Socialdemokraternas utsträckta handske som huvudmotståndare.
Moderaterna hoppas vinna från soffan – de “trädäcksmoderater” som har andra mer husliga prioriteringar den långa junihelgen som föregår valet. Men också vara ett hem för högerväljare som har en mer positiv syn på Bryssel än SD.
Men när även Kristdemokraternas toppnamn Alice Teodorescu Måwe i DN sa att hon inte har något gemensamt med SD verkar det vara nog.
Tredjenamnet på SD:s EU-lista, Dick Erixon, nyttjade att han samtidigt är chefredaktör för SD-organet Samtiden och skrev en text om att Teodorescu var “oförskämd och ytlig i sina påhopp på det parti som Kristdemokraterna har att tacka för sitt regeringsinflytande”
Erixon kallade Teodorescu Måwe för “en ny Annie Lööf”.
Jimmie Åkesson hävdar att han inte pekat ut någon, men rasade på sociala medier mot “finborgare” som låter andra göra grovjobbet, men sen ska få känna sig tjusigare än “pöbeln”.
Att Åkesson inte nämnde namn verkar vara en del av det som Ebba Busch reagerade mot. “Så skriver man inte om man är rakryggad”, skrev hon i sitt inlägg och kallar det för passivt aggressivt beteende – och att det verkar vara en öm tå att beskriva att partiet har nazistiska rötter. Hon slutar med uppmaningen: Ska väljarna verkligen “premiera den här sortens snöflingebeteende?”
Den mediala frågan är nu hur detta rimmar med “hövlighetsparagrafen” i Tidö-avtalet som säger att partierna ska prata respektfullt om varandra
Regeringskällor menar att medierna verkar tro att den paragrafen är rättsligt bindande, när den mer handlar om artighet. Den erkänner ju också att politiska skillnader ska få höras.
SD-källor verkar vara mest kränkta över att bli kallade kränkta. Partiet ser sig verkligen inte som ömtåliga unika iskristaller som smälter om man andas på dem.
Men här kommer striden om vem som säger som det är. Är det Jimmie Åkesson som på klassiskt SD-sätt säger hårda saker som blir rubriker, men alltid ha en liten bisats i bakfickan?
Han kan ju hävda att han pixlade Alice, så formellt har han inte gjort något tölpaltigt. För att använda SD:s egna favoritglosa.
KD-källor vill både sätta bilden av att Ebba röt ifrån med lite humor, men att det inte var en så stor sak. Detta är en del av Jimmie och Ebbas relation. En sorts retsamt sitcom-skämtande, fast i offentligliga kommunikéer. Busch kommenterade till medier att ”mamma Ebba” fick rycka in och säga ifrån. Samma mammaroll hon tog på sig under Skyttedalsdramat.
SD-källorna ser en krisande Busch som desperat fick sin kompis att ställa upp som förstanamn och som vet att nu är även hennes öde knutet till Teodorescu Måwes framgång.
KD-källorna tror att SD är livrädda för varumärket Teodorescu Måwe och att de på alla sätt försöker rasera det. KD verkar tycka att man måste kunna prata om att SD grundades av nazister men att det går att gå vidare.
“Kom över det nu. Vi har uppenbarligen kunnat göra det” som Busch skriver.
Antingen är detta början på en spricka mellan Tidöpartierna. Eller så är det bara blottläggandet av en pyrande konflikt inom ett block. Det får mig att tänka på när vänstersocialdemokraten Daniel Suhonen bråkade med Aftonbladets dåvarande kulturchef Åsa Linderborg.
Hon skrev: Jag är så jävla trött på sossar. Han: Jag är så jävla trött på ohyfsade leninister
En parafras skulle nu kunna vara:
Åkesson: Jag är så jävla trött på finborgare.
Busch: Jag är så jävla trött på snöflingiga nyss-nazister.
Vänstern är som alltid delad, och alltid enad. Får se om den högra sidan med Buschs ord kan “komma över det”.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram