Wåg Om Expo-Stoppade Nazistbarn I Aftonslasket

2024-03-14
Reine Evensson
Ladies and Gentlemen..
Mathias Wåg 🤡

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/BW5RvE/mathias-wag-om-expos-gravreportage-om-unga-bevapnade-nazister
Nazistbarnen stoppade av Expos granskning.
Rörelserna efter Peterson och Tate växer – och de är våldsamma.
De kallar sig jägare. Ena kvällen spelar de Fortnite över nätet, nästa är de ute med knivar och letar transpersoner att attackera. Ingen av dem är myndig än, de är bara barn. Erik Glaad och My Vingren från tidningen Expo lyckades infiltrera deras chatkanaler och avslöja deras planer. Nu är det ett ärende för polisen.
Det pågår en radikalisering av unga män, som söker sig allt längre högerut. För fem år sedan var det Jordan B Petersons självhjälpsbok och videos för unga män som lockade. Han manade dem ta ansvar för sitt liv, att bädda sin säng. De behövde räta på ryggen och ta strid mot den feministiska samtiden. Kickboxaren Andrew Tate gick längre och förklarade att de unga killarna var nollor om de inte lyckades skaffa sig statussymboler. Pengar, bilar och brudar, att använda som varor. Ju fler desto bättre. Dessutom kunde man tjäna pengar på dem genom att sälja deras sexuella tjänster. Högerextremisten Robert Rundo, på flykt undan amerikanska rättsväsendet, reste runt i Europa och startade underjordiska fightclubs, aktivklubbar. Hypermaskulinitet och vit nationalism skulle föras samman. Ryssen Maksim Martsinkevitj, kallad Tesak, fick en stor publik genom att filma sina attacker på pedofiler, homosexuella och motståndare. Våldet blir grövre för varje ny ikon med unga män som målgrupp.
Idag har Jordan B Peterson tappat sin publik, nedbruten av en period av benzomissbruk. Andrew Tate greps återigen i dagarna, misstänkt för trafficking och våldtäkt av kvinnor i sin rumänska lyxbostad. Robert Rundo utelämnades till USA och avtjänar sitt straff för upplopp under förra presidentsvalet. Tesak Martsinkevitj är död. Men rörelserna de lämnat efter sig växer.
Under förra sommaren bildades aktivklubbar i flera svenska städer. De angrep Prideparader och jagade Prideflaggor som troféer. På hösten bildades Pedo Hunting Sweden, som sökte upp pedofiler för att misshandla dem. Båda nätverken överlappade varandra. Fem män i tjugoårsåldern från båda grupperna dömdes i dagarna till över ett års fängelse för att i mellandagarna ha brutit sig in och grovt misshandlat en man i Tyresö de påstod vara pedofil.
De nya våldsnätverken lever i samma undervegetation på sociala medieplattformar som Telegram, Tiktok och Snapchat. En snårig djungel av chattar och kanaler som snabbt startas för ett aktionssyfte och sedan läggs ner. I kanalerna sprids sedan edits, propagandafilmer från attentat, troféer och aktioner, som ska inspirera andra. Våldet är content. Uthängningssidor som Dumpen och Vänsterkollen pekar ut adresser till påstådda pedofiler, homosexuella och den unga ”wokevänstern”. Ur denna djungel träder jägarna fram.
Det är denna snårskog Vingren och Glaad från Expo infiltrerat. De hittade de barn som inte fick gå med i Aktivklubb och Pedo hunting Sweden för de var för unga och som istället bildade sitt egna nätverk, Tesaks Medborgargarde. ”De flesta är under 15 år, den yngsta 12 och den äldsta 16. På ytan lever de under välordnade förhållanden och de flesta har högutbildade och engagerade föräldrar”, skriver Vingren och Glaad.
Tack vare Expos granskning kunde nazistbarnens första jakter i Linköping och Stockholm stoppas. För denna gång.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram