Kinesisk Idétorka I Omni..

2024-03-05
Ja eller så är det så att pågående spelförskjutning påverkar så mycket att det blir utan mening och sammanhang att älta vidare med gamla kulisser..

https://omni.se/toppekonomen-xi-jinping-verkar-ha-slut-pa-ideer/a/onj1mj
"Två gånger i decenniet håller den kommunistiska centralkommittén en ekonomisk konferens, det ”tredje plenumet”, där Kinas långsiktiga mål och reformer spikas. Mötet skulle ha hållits i höstas men något datum är ännu inte satt – vilket är ”en ganska stor sak”. Det säger nationalekonomen Stephen Roach till CNBC.
Han tolkar det som att styret med president Xi Jinping i spetsen inte vet hur man ska hantera problem som en åldrande befolkning och vikande produktivitet.
– Att man inte tar tillvara på den möjligheten […] tyder på att man börjar få slut på kreativa lösningar på svåra problem, säger Roach.
Normalt hålls mötet i oktober eller november ett år efter att en ny mandatperiods styre tagit form. Att mötet flyttas fram har inte hänt på tre decennier, enligt Bloomberg."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram