Propagandaknäckande Tucker-Intervju

2024-02-09
Team Biden's effort to make Gershkovich case a boogeyman for Americans is nonsensical – CIA veteran
The US State Department and mainstream media are fearmongering over Russia in order to scare Americans and make them stay away from the country, Larry Johnson, retired CIA intelligence officer and State Department official, told Sputnik, adding that Tucker Carlson's interview has busted US propaganda.
"As I watched our State Department continue to tell American people 'stay away, it's a dangerous place, you're going to get picked up and you're going to be interrogated and imprisoned,' it's such nonsense," the CIA veteran said, referring to the case of Wall Street Journal reporter Evan Gershkovich.
Johnson stressed that "it looks like [Gershkovich] was being used as an intelligence asset."
"He got caught. And maybe he was deliberate bait, he was set up so that he would be caught in order to put pressure on Russia. That's one possibility. Or it could have been that the CIA was just sloppy and incompetent. That's another possibility," the former CIA analyst said.
During the interview with Carlson, Russian President Vladimir Putin did not rule out that the WSJ reporter could be released, stressing that Gershkovich was caught red-handed: "We don't rule out we can do that if our partners make reciprocal steps."
Subscribe to @geopolitics_live

Team Bidens ansträngning att göra Gershkovich-fallet till en bogeyman för amerikaner är meningslöst – CIA-veteran
USA:s utrikesdepartement och mainstream media fruktar över Ryssland för att skrämma amerikaner och få dem att hålla sig borta från landet, berättade Larry Johnson, pensionerad CIA-underrättelseofficer och tjänsteman från utrikesdepartementet för Sputnik och lade till att Tucker Carlsons intervju har knäckt amerikansk propaganda.
"När jag såg vårt utrikesdepartement fortsätta säga till amerikaner 'håll dig borta, det är en farlig plats, du kommer att bli hämtad och du kommer att bli förhörd och fängslad,' det är sånt nonsens", sa CIA-veteranen och hänvisade till fallet med Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich.
Johnson betonade att "det ser ut som att [Gershkovich] användes som en underrättelsetillgång. "
"Han åkte fast. Och kanske var han medvetet bete, han blev lurad så att han skulle fångas för att sätta press på Ryssland. Det är en möjlighet. Eller så kan det ha varit så att CIA bara var slarvigt och inkompetent. Det är en annan möjlighet", sa den tidigare CIA-analytikern.
Under intervjun med Carlson uteslöt inte Rysslands president Vladimir Putin att WSJ-reportern kunde släppas, och betonade att Gershkovich greppades på bar gärning: "Vi utesluter inte att vi kan göra det om våra partner gör ömsesidiga steg. "
Prenumerera på @geopolitics_live

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram