DN Försöker Bortförklara Rysk Reträtt Som Bortförklaring

2022-09-12
I krig är det första som faller alltid samma sak, sanning som beskrivning av verkligheten och i det moderna kriget så är det inte exakt mindre på så vis, vilket är känt numera för en allt större del av befolkningen.
Utifrån detta så skall man faktiskt vara verkligt försiktig med vad man önskar sig..
Att Madame skribent inte är någon mer initierad person avseende verkan av indirekt eld låter dölja sig endast av det faktum att befolkningen i allmänhet inte begriper nämnvärt mer i den saken.
Att ryska förband har ett eldunderstödsövertag av närmast obeskrivlig omfattning, för närmast tankarna till att ytterligare aktörer skall föras in i spelet under politiskt trovärdiga former för vad som komma skall... ja och naturligtvis även att avmilitariseringens genomförande slutförs a.k.a att legoknektarna skjuts av på enklaste vis.
" Söndagens morgonnyheter på statliga kontrollerade Kanal 1 rapporterade först om de ryska regionalvalen. Sedan om att Ukraina ska ha beskjutit civila mål utanför Cherson och Zaporizjzja (områden som Ryssland har ockuperat). Först därefter tar man upp det senaste om den ryska reträtten från Balaklija och Izium:
– Våra piloter har gjort nya hjältedåd under den planerade omgrupperingen. Som känt meddelade försvarsministeriet under lördagen att trupperna omgrupperas från Izium och Balaklija till Donetskområdet. Det gör vi för att förstärka försvaret av Donetsk. Här kommer vår rapport om soldater som utförde hjältedåd under operationen.
Därefter visas ett flera minuter långt inslag om hur ryska trupper har beslagtagit några ukrainska stridsvagnar. Tittaren får ingen helhetsbild av det som egentligen pågår utanför Charkiv, nämligen att ukrainska armén har kastat ut de ryska trupperna Balaklija, samt från de viktiga knutpunkterna Izium och Kupjansk.
På de timslånga talkshowerna på Kanal 1 och Rossija diskuteras däremot reträtten.
– Vi har inga kontakter längre till Balaklija. Tydligen har motståndaren kunnat ta en del av staden. Jag kan inte rapportera om vad som händer där just nu, säger Rossija 24:s utsända korrespondent vid fronten i talkshowen 60 minuter.
Yrkesofficeren och militäranalytikern Michail Chodorjonok konstaterar att de ryska trupperna befinner sig i en svår situation.
– Motståndare har kunnat tränga djupt bakom våra linjer både i Kupjansk och Izium. Det betyder ett verkligt hot mot våra trupper i Severodonetsk. Den ryska krigsledningen har det mycket tungt just nu. Det är också viktigt att förstå att 95 procent av den information som kommer från fronten är felaktig. Deras jobb är att reda ut vad som egentligen stämmer, säger Chodorjonok.
Han påpekar också att Ukraina har enorm nytta av sin tillgång till den amerikanska underrättelseinformationen.
– Samarbetet mellan Ukraina och Nato har aldrig fungerat så här effektivt, konstaterar han.
På Twitter uppmanar det statliga nyhetsbolaget RT:s chef Margarita Simonjan det ryska folket att be för sina soldater.
– Nu bör vi tyst och lugnt hjälpa till där det behövs. Tyst och lugnt be. Tyst och lugnt behärska vår indignation. För vår oundvikliga seger, om Gud vill, skriver Simonjan.
Tidigare har hon krävt att Ukraina ska jämnas med marken."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram