Ny Kung & Premiärminister För Folkbildningsdramatik

2022-09-09
" WASHINGTON (Sputnik) - Den stadiga närvaron av drottning Elizabeth II kommer att saknas under osäkra tider framöver när ett krisdrabbat Storbritannien står inför framtiden med en ny kung och en oerfaren ny premiärminister, sa den tidigare Storbritanniens ambassadör Peter Ford till Sputnik.
Drottningen dog i torsdags vid 96 års ålder efter en 70-årig regeringstid, den längsta i Storbritanniens historia, två dagar efter att hon offentligt utsåg den nya konservativa partiets ledare Liz Truss till sin 15:e premiärminister.
"Nu har nationen, i ett ögonblick, en nyfödd kung och en nybliven premiärminister", sa Ford, en före detta Storbritanniens ambassadör i Syrien, på torsdagen. "Drottningens stadiga närvaro kommer att saknas."
Nationen i sin helhet kommer att förenas i sorg, tillade Ford, alla olikheter ställda åt sidan.
"Tidigare ambassadörer som jag kommer att känna en speciell känsla av sorg eftersom vi formellt inte var representanter för vårt land utan representanter för Hennes Britannic Majesty," sa Ford. "Ingen kunde inte beundra drottningen, för att hon alltid behöll sin värdighet och tysta charm under en så lång period."
Direktören Ivan Eland för Independent Institute Center for Peace & Liberty höll med om att drottning Elizabeth hade varit en enastående framgång i att representera sitt land i mer än två tredjedelar av ett sekel.
"En magistrat statschef som inte går att jämföra", sa Eland till Sputnik.
Drottningens död, som gick bort på slottet Balmoral i Skottland, gör hennes äldste son, Charles III, till den nya kungen av Storbritannien.
The Times rapporterade att Charles III kommer att hålla ett antal möten med regerings- och kyrkotjänstemän på fredag ​​innan han officiellt utses till kung av Storbritannien.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram