Garland & Trump

2022-08-12

https://omni.se/analys-justitieministern-synar-donald-trumps-bluff/a/pWoz8R?fbclid=IwAR3oM_7XI_B40pJpw0TiBjepf225tuZe4rDcirrIJF4MOLgSJxeuqliQDBI

En incident utan motstycke som spelas upp.....
Justitieminister Merrick Garland lämnade på torsdagen justitiedepartementets (DOJ) första offentliga uttalande om FBI -razzian mot tidigare president Donald Trumps Mar-a-Lago-residens tidigare denna vecka, eftersom både FBI och DOJ nästan inte har lämnat några kommentarer om det.
I senaten föreslog senator Rand Paul (R-Ky.) att om det upptäcks att Garland ägnat sig åt något olämpligt, kan han ställas inför riksrätt.
"Nu är det här verkligen något som kommer att kräva en utredning," sa Paul. "Och jag skulle inte bli förvånad om utredningen leder till maktmissbruk att detta till och med kan leda till en riksrätt mot åklagaren."
Ur artikeln ⬇️⬇️⬇️
Garland berättade för reportrar att hans byrå lämnade in en motion på torsdagen för att återkalla den domstolsgodkända husrannsakningsordern som verkställdes i ett hem som "tillhör den tidigare presidenten", efter att Trump bekräftat razzian, "som är hans rättighet."
"Jag godkände personligen beslutet att söka en husrannsakan i denna fråga ... departementet tar inte lätt på ett sådant beslut," sa Garland.
Han sa att kopior av beslutet lämnades till Trumps advokater på måndagen av FBI-agenter.
Justitieministern hävdade att FBI-agenter är "patriotiska" och "hängivna" tjänstemän som skyddar amerikaner mot våldsbrott och terrorism. "Jag är hedrad över att få arbeta tillsammans med dem", sa han.
Hittills har justitiedepartementet och FBI förblivit mest mamma om syftet och den troliga orsaken bakom razzian och har upprepade gånger avböjt att offentligt kommentera till Epoch Times och andra nyhetskanaler.
Endast påstådda anonyma källor inom FBI och justitiedepartementet har sporadiskt lämnat detaljer om händelsen till äldre media sedan i måndags.
En dag före Garlands uttalande avböjde FBI-chefen Christopher Wray att tala om FBI-sökningen och sa att det inte är något jag kan prata om, och jag skulle hänvisa dig till avdelningen.
Vita huset sa under tiden att de inte kände till FBI-razzian innan den tillkännagavs av Trump tidigare i veckan. På tisdagen, när han tillfrågades av reportrar om vad Garland berättade för honom, svarade inte president Joe Biden.
Domaren som enligt uppgift skrev under på beslutet i fallet, Bruce Reinhart, beordrade justitiedepartementet på onsdagen att lämna in ett svar före den 15 augusti efter att Judicial Watch och andra bad domstolen att häva förseglingen.
Republikaner i kongressen har upprepade gånger uppmanat justitiedepartementet att släppa dokument och annan information om razzian, med vissa hävdar att det verkar vara politiskt motiverat.
Till och med några demokrater, inklusive den tidigare New York-guvernören Andrew Cuomo, hävdade att byråerna måste ge svar om razzian.
På grund av den extraordinära inriktningen av en tidigare amerikansk president har många spekulerat i att tjänstemän på högsta nivåer i Biden-administrationen, inklusive Garland och Wray, skulle ha skrivit på det.
Samtidigt har nyheterna om incidenten utlöst en politisk eldstorm med bara 90 dagar kvar innan halvårsperioden 2022 och ett eventuellt tillkännagivande att Trump kan kandidera till presidentposten 2024.
Vad kommer härnäst⬇️
Det var Trump på måndagen som bekräftade FBI:s razzia mot hans hem i Palm Beach. Den tidigare presidenten var enligt uppgift inte där när det hände, och hans advokater sa att de inte kunde observera agenterna.
Ett sådant övergrepp skulle bara kunna ske i trasiga tredjevärldsländer. Tyvärr har Amerika nu blivit ett av dessa länder, korrupta på en nivå som inte sett tidigare. De tog sig till och med in i mitt kassaskåp!” Trump skrev på sin Truth Social-webbplats.
Medlemmar av Trumps familj och hans advokater sa i flera mediaintervjuer att agenter gick in i flera rum i Mar-a-Lago, inklusive Trumps sovrum och kontor. Agenterna, sa hans son Eric Trump, gav inte advokater en kopia av beslutet före husrannsakan och ville inte svara på frågor.
När han talade på Fox News om sökningen sa Eric Trump att det gjordes för att "National Archives ville ... bekräfta huruvida Donald Trump hade några dokument i sin ägo eller inte."
Trump syftade på att National Archives i februari bekräftade att hemligstämplade dokument påstods fanns bland flera lådor som Trump tog med till sin bostad i Florida förra året.
När det gäller Garland varnade några republikanska lagstiftare för att han skulle kunna utredas eller till och med ställas inför riksrätt över måndagens räd om GOP tar parlamentet 2022.
Presidentens parti tenderar att förlora platser i mellanårsval och demokraterna har för närvarande knappa majoriteter i båda kamrarna av kongressen.
Jag har sett tillräckligt. Justitiedepartementet har nått ett oacceptabelt tillstånd av beväpnad politisering, säger Husets minoritetsledare Kevin McCarthy (R-Calif.) i ett uttalande.
"När republikanerna tar tillbaka kammaren kommer vi att genomföra omedelbar tillsyn av denna avdelning, följa fakta och lämna ingen sten ovänd."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram