Gammalt Kemvapenutbyte

2022-03-23

Att klargöra USA:s biolabb i Ukraina ...
USA benådade Japans krigsförbrytare i utbyte mot Unit 731 kemiska vapen – hur trovärdigt är dess förtydligande om Ukrainas labb?
"Det fanns ett nätverk av dussintals laboratorier i Ukraina, där militära biologiska program genomfördes under ledning och med finansiellt stöd från Pentagon, inklusive experiment med coronavirus-stammar, mjältbrand, kolera, afrikansk svinpest och andra dödliga sjukdomar." sade Putin under sitt tal.
Detta är det senaste exemplet som väckte global oro över USA:s biolabb över hela världen.
Ur artikeln :
USA är ett land med en lång historia av att använda och utveckla kemiska och biologiska vapen i andra länder, och sådana åtgärder, som strider mot lagar om mänskliga rättigheter och internationella lagar som kan spåras tillbaka till 1940-talet efter andra världskriget, har till stor del ignorerats av de flesta vanliga västerländska medier, och analytiker har förutspått att USA:s smutsiga rekord på detta område kan öka global oro över dess nyliga drift av biologiska laboratorier över hela världen.
Enligt information som samlats in och hämtats från intervjuer gjorda av Global Times reportrar, har den amerikanska regeringen samarbetat och samarbetat med japanska krigsförbrytare för att skaffa data och teknik för tillverkning av biologiska och kemiska vapen för vilka Japan genomförde omänskliga experiment med levande människor på oskyldiga kineser människor under Japans invasion av Kina.
De flesta data och filer som samlats in av nämnda japanska krigsförbrytare förvärvades av forskare i Fort Detrick, centrum för USA:s biologiska vapenprogram, och efter att Central Intelligence Agency (CIA) inrättades 1947, deltog byrån i de relevanta forskning som hänför sig till utvecklingen av vapen för biokrigföring.
Otäckt samarbete
Enhet 731, ökända för att ha genomfört japanska biologiska krigföringsexperiment, låg nära Harbin, nordöstra Kinas Heilongjiang-provins, som ockuperades av japanska inkräktare.
Den monstruösa enheten skapades av den japanske krigsförbrytaren, mikrobiologen Shiro Ishii 1936, och bestod så småningom av 150 byggnader och hade kapacitet att rymma 600 personer åt gången för att experimenteras på, enligt boken med titeln Factories of Death: Japanese Biological Warfare, 1932-1945, och den amerikanska mörkläggningen.
Enhet 731:s experiment involverade att medvetet infektera människor, främst kinesiska krigsfångar och civila, med smittämnen och att exponera fångar för bomber utformade för att penetrera huden med smittsamma partiklar.
Åren 1945-46 gjorde företrädare för den amerikanska regeringen liknande upptäckter i både Tyskland och Japan, och avslöjade bevis på oetiska experiment utförda på människor.
Men USA spelade en lika nyckelroll i att dölja information om biologiska krigföringsexperiment från Japan och säkrade immunitet från åtal för förövarna.
Tillsammans med data från enhet 731 och experiment i Fort Detrick, delade Howard Brody, chef vid Institute for the Medical Humanities, University of Texas Medical Branch, i en artikel som släpptes 2014 detaljer om den skumma affären, med titeln United States Responses to Japanese Omänskliga experiment i krigstid efter andra världskriget: nationell säkerhet och nödsituation i krig.
Fort Detrick, som är ett enormt komplex, har i decennier varit centrum för amerikansk militär forskning relaterad till biologi med endast ett fåtal utvalda som är insatta i detaljer om operationer, Stephen Kinzer, senior fellow vid Watson Institute for International and Public Affairs vid Brown University, citerades av Xinhua News Agency i en rapport i juli 2021.
Kinzer är författare till bästsäljaren Poisoner in Chief, som avslöjade den föga kända livsberättelsen om Sidney Gottlieb, mästare i CIA-kemist och chef för hemliga tankekontrollexperiment vid Fort Detrick och på andra håll i världen.
Han sa för att ta reda på "gränserna för mänsklig uthållighet - hur kan du döda människor, i vilket ögonblick dör de, hur kan du ta kontroll över deras kroppar och deras sinnen", anlitade Gottlieb och CIA "nazistiska läkare som arbetade på koncentrationslägren och deras japanska kamrater," till exempel krigsförbrytaren Shiro Ishii, som ledde det ökända japanska militära biologiska krigföringsprogrammet som hette Unit 731 under andra världskriget.
Håll det i mörker
CIA och US Army Chemical Corps arbetade nära tillsammans. När USA slutförde sitt hemliga avtal om samarbete med Shiro Ishii och Unit 731 efter andra världskriget beslutades att samarbetet skulle hållas strikt inom "underrättelsekanaler", sa Jeffrey Kaye, en före detta klinisk psykolog i San Francisco, till Global. Tider.
Kaye skrev en bok som publicerades 2017 om tortyr av fångar i fånglägret Guantanamo Bay, och började senare sin forskning om USA:s biologiska krigföring under Koreakriget (1950-53), vars de flesta dokument systematiskt redigerades och förstördes under McCarthy. epok.
Kaye sa att ett sådant samarbete hölls topphemligt och rent på grund av att de behöver veta. Från 1949 hade CIA en enhet inne i Fort Detrick – som kallades Camp Detrick på den tiden – som undersökte och utvecklade biologiska vapen för användning i hemliga operationer.
"Mycket av detta gjordes i ett CIA-program känt som MKNAOMI. Det var denna enhet, kallad Special Operations Division, som utvecklade till exempel fjäderbomben, som var en anpassad bomb som användes för att leverera propagandablad, förutom att den istället levererade fjädrar och liknande material belagda med patogener som mjältbrand.
Användningen av infekterade fjädrar för sådan krigföring var pionjärer av enhet 731," avslöjade Kaye.
Kaye sa att även om han inte har ett dokument som specifikt anger att USA fick idén från Unit 731, är det fortfarande en rimlig slutsats att dra med tanke på den kända alliansnivån mellan japanska enheter som Unit 731 och Fort Detrick, att fjädern bombidé kom från kontakt med enhet 731.
Dessutom berättade en tjänsteman från Fort Detrick som var inblandad i de första intervjuerna av enhet 731-officerare efter kriget, överste Murray Sanders, för två brittiska forskare att Ishii togs med för att föreläsa vid Fort Detrick.
Dessutom lämnade chefen för CIA Special Operations Division vid Fort Detrick, John Schwab, in en ed under ed i en brottmålsrättegång 1959 om att USA hade möjlighet att bedriva biologisk krigföring så långt tillbaka som 1949, enligt Kaye.
Biolabs världen över
Rysslands president Vladimir Putin höll ett omfattande tal om Ukrainakrisen den 16 mars och han påpekade att USA genomför militära biologiska program i Ukraina.
. Enligt informationen från USA till partskonferensen i konventionen om biologiska vapen (BWC) finns det 336 amerikanska laboratorier runt om i världen. Forskare och analytiker från hela världen har återigen uttryckt sin oro och oro över USA:s biologiska program.
Men tyvärr är det fortfarande ett bestående problem för det internationella samfundet att effektivt upprätthålla lagen när det kommer till USA under inflytande av USA:s hegemoni, sade experter och noterade att de länder som är mest drabbade av USA:s biologiska program borde pressa USA att acceptera protokollet. för övervakning av biologiska vapen av BWC.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram