Kopplad Blinken

2022-01-31

Ja tänk så det skreks om att samtalet som Donald Trump hade med den Ukrainske presidenten skulle offentliggöras, det vore ju smått "oväntat" om inte Zelensky gör slag i saken 😉
Det där med att begära att den Amerikanske Residenten skall sluta krigshetsa, skapar ju inte riktigt tillräckliga opinionsbildningsmässiga effekter...
...........................................................................................................
" USA:s utrikesminister Antony Blinken har talat om utsikterna till krig mellan Ryssland och Ukraina – samtidigt som han håller tyst om sina familjeband till klientstaten Washington och den ungerska emigrantmiljardären George Soros skumma nätverk av icke-statliga organisationer som arbetar för att destabilisera regeringar över hela världen.
Antony Blinken har slagit på trumman för USA:s militära stöd till regimen i Kiev mot Ryssland sedan USA:s president Joe Biden utsåg honom till utrikesminister i januari 2021
.
Konfronterad med Moskvas vägran att tillåta USA och Nato att avancera ett steg närmare sitt territorium, har han försökt stoppa och avleda uppmärksamheten till andra frågor, samtidigt som han upprepar påståenden att Ryssland förbereder sig för att invadera Ukraina.
Blinken spelade tidigare rollen som cheerleader för USA:s president Barack Obamas bombning av Libyen 2011 och hjälpte till att beväpna religiösa sekteristiska terrorister i Syrien.
Så stor är hans engagemang för ett nyliberalt geopolitiskt husdjursprojekt inom Europeiska unionen att han riskerade en spricka i den "särskilda relationen" mellan USA och Storbritannien genom att attackera Storbritanniens utträde ur blocket.
Men mindre välkända är hans personliga familjekopplingar till både Ukraina och Ungern, tillsammans med det färgrevolutionära nätverket av icke-statliga organisationer som bankrullerats av den ungersk-amerikanske miljardären George Soros.
Blinkens farfarsfar var Meir Blinken, en judisk-ukrainsk invandrare till USA som blev en produktiv författare och skrev främst på jiddisch. Den äldre Blinken föddes i Pereiaslav, staden där kosackerna i det ukrainska Hetmantatet öster om floden Dneiper röstade 1654 för att bli en biflod till Moskva.
Pereiaslav är en del av guvernementet Poltava, där tsar Peter den store besegrade den svenske kungen Karl XII:s invasionsarmé 1709. Poltava blev ett ledord för framtida inkräktare från Västeuropa, inklusive franska kejsaren Napoleon Bonapartes Grande. Armée 1812.
Antony Blinkens far, Donald Blinken, är en pensionerad karriärdiplomat som var USA:s ambassadör i Ungern från 1994 till 1997 under övergångsperioden efter slutet av den socialistiska ungerska folkrepubliken.
Soros Open Society Archives (OSA), baserat i den ungerska huvudstaden Budapest, döptes om till Blinken OSA 2015 efter en stor donation till dess fonder från Donald Blinken och hans fru Vera.
OSA :s webbplats är inte blyg när det gäller att fira den tidigare ambassadörens centrala roll i utvidgningen av Nato österut – att bryta löften som USA:s utrikesminister James Baker gjorde till Sovjets premiärminister Mikhail Gorbatjov 1990 och USA:s president Bill Clinton till sin efterträdare Boris Jeltsin 1993 om att det västra militärblocket skulle inte göra det.
"Donald Blinken tjänstgjorde som ambassadör vid en avgörande tidpunkt, under processen för Ungerns inträde i NATO, vid tidpunkten för folkomröstningen om NATO-medlemskap", står det att läsa. "Han spelade en avgörande roll i upprättandet av flygbasen Taszár som fungerade som den logistiska basen för IFOR [den västra militära interventionen i Bosnien-Hercegovina] och senare för SFORs fredsbevarande operationer på Balkan."
För sin upprepade uppvärmning av spänningar med Moskva tilldelades utrikesministerns far Ungerns högsta civila utmärkelse och Pentagons pris för framstående offentlig tjänst.
Vera Blinken föddes i Ungern, men flydde landet till USA 1956 med sin mor efter nederlaget för försöket att störta den socialistiska staten och dra ut Ungern ur Warszawapakten, den sovjetledda motvikten till Nato.
Kalla krigets spöken
OSA är en flygel av Soros Open Society Foundations som finansierar NGO-grupper som enligt sin webbplats arbetar för att "främja rättvisa, utbildning, folkhälsa och oberoende media" runt om i världen.
Bland dess första förvärv var arkivet för den Washington-finansierade anti-östblockssändaren Radio Free Europe, nu Radio Liberty. Andra artefakter inkluderar politiskt material från subversiva organisationer i socialistiska stater.
Den innehåller också personliga papper från många före detta ungerska antikommunistiska oppositionsledare och exil, inklusive Béla Király. Király var en general i armén till Ungerns fascistiska regering från andra världskriget som stred på östfronten och fick senare en fristad i USA under det kalla kriget.
Soros har anklagats av några för att ha varit bakom kuppen på Maidan Square 2014 i Ukraina genom ett stort nätverk av "civilsamhällets"-grupper - med hans blick påstås ha sikte på att destabilisera Ryssland."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram