Dansk Underrättelsechef Anhållen

2022-01-10

Reine Evensson är med Carl Norberg och

2 tim 
Ooooops....... tänk att det är tider för att publicera sådan information just nu, som handlar om informationshantering - den största komponenten av det moderna krigets delar 😉
Tänk att det även "spionerades" på Sverige.... 😉
...............................................................................................
" Chefen för det danska försvarets underrättelseverksamhet, Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, sitter anhållen misstänkt för att ha läckt ”mycket kvalificerade upplysningar”, rapporterar Danmarks Radio.
Enligt ett tidigare pressmeddelande den 9 december hade totalt fyra tidigare medarbetare i FE och även i danska säkerhetspolisen PET anhållna misstänkta för brott. Av dessa är bara Lars Findsen kvar i fängsligt förvar. Hans identitet blev känd på måndagen i samband med en domstolsförhandling.
Exakt vad Lars Findsen misstänks för är hemligt och alla förhandlingar i ärendet har hållit bakom stängda dörrar. Enligt Danmarks Radios uppgifter ska det dock handla om läckage av information till danska medier, dock oklart vilka uppgifter eller dokument det handlar om.
I maj i fjol rapporterade flera medier om en utredning med kodnamnet ”Operation Dunhammer” inom FE, som analyserade amerikansk övervakning från Danmark under åren 2012 och 2014. Underrättelseinformationen ledde till att FE:s chef Lars Findsen och flera andra personer på ledande positioner stängdes av från sina tjänster.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram