Australiens Ubåtar

2021-12-14
Ta - mig faan - Daaa 😉
Det där med många ögon globalt...
............................................................
" "Det kommer sannolikt att ta minst två decennier och tiotals miljarder dollar i sänkta kostnader innan Australien har en användbar kärnkraftsdriven militär kapacitet," sade rapporten, och tillade att "vi kanske redan har nått den punkt där det är omöjligt att undvika en allvarlig och potentiellt bestående minskning av ubåtskapacitet.""
" Australien har ännu inte bestämt de exakta ubåtsdesignerna de vill ha, och om de kommer att samarbeta med USA eller Storbritannien för att bygga dem.
I September sade Premiärminister Scott Morrison att detta skulle göras "genom den ganska betydande och omfattande programutvärderingen" under de kommande 12 till 18 månaderna.
ASPI medgav att "alla kostnadsuppskattningar är en extremt antaganderik aktivitet" i detta skede eftersom de flesta parametrar i affären ännu inte är överenskomna. Men tankesmedjan beräknade fortfarande affärens totala kostnader under en uppsättning olika scenarier.
Skulle Canberra välja en uppsättning mindre subs och välja att bygga dem "på ett så effektivt sätt som möjligt", skulle de totala kostnaderna i fasta priser uppgå till mellan 70 miljarder AU$ (49,86 miljarder US$) och 78 miljarder AU$ (55,55 miljarder US$). Om inflationen tas med i beräkningen kommer detta pris att stiga till mellan 116 miljarder AU$ (82,62 miljarder US$) och 129 miljarder AU$ (91,88 miljarder US$).
Om den australiska regeringen går med en dyrare "kontinuerlig byggande"-strategi och föredrar större undervattensfarkoster, kan kostnaderna öka till mellan 77 miljarder AU$ (55,55 miljarder US$) och 78 miljarder AU$ (61,96 miljarder US$) eller 153 miljarder AU$ (108,97 US$) miljarder) till 171 miljarder AU$ (121,79 miljarder US$) i resultatpriser.
ASPI tror att projektet kommer att vara "ett massivt åtagande och förmodligen den största och mest komplexa strävan Australien har påbörjat" medan vissa lokala medier rapporterade att det är på väg att skära en stor del av Australiens BNP. "

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram