Inspel Från Keith Alexander

2021-10-20
Titta nu kommer självaste Keith Alexander in i bilden 🙂
" Amerikas väldokumenterade historia om överdriven kapacitet hos fienden, tillsammans med Nato som säger att cyberattacker kan mötas med ett militärt svar, borde göra alla nervösa inför något nytt system för att upptäcka cyberattacker.
Keith Alexander - polare med dåvarande FRA-chefen Ingvar Åkesson - som tjänstgjorde som chef för National Security Agency från 2005 till 2014, har uppmanat USA och dess "Five Eyes" -allierade att bygga en global enhetlig cyberförsvarsradar för att skydda kritisk infrastruktur från utländska hackare. Han gör detta jättefrivilligt med andra ord... 😉
På ett webbseminarium vid Australian Strategic Policy Institute tillsammans med Abigail Bradshaw, chef för Australiens cybersäkerhetscenter, sade han att det var mycket viktigt att skapa en samarbetsmekanism för att upptäcka och bekämpa cyberattacker i den moderna eran.
"Tänk om vi byggde en radarbild för cyber som inte bara täckte vad som påverkar Australien, utan vad som påverkar andra länder, och vi skulle kunna dela i realtid hot som drabbar våra länder och skydda oss mot det?" pstulerade Alexander och såg framför sig att det var synd att han nu befinner sig i den situation som han gör 🙂 . ”Det vi kan göra är att dela information och samarbeta. ... Cyber kommer att bli oerhört viktigt för vår framtid. Det är det enda området där motståndare kan attackera Australien och USA utan att försöka korsa haven. ”
Den tidigare telekomunderrättelsetjänstchefen honcho, som ljög oändligt för allmänheten om hans byrås spioneringsförmåga-inklusive medan han vittnade under ed för kongressen-under sin tid vid NSA: s roder, föreslog att denna världsomspännande dragnet också skulle täcka cyberattacker mot stora företag.Nämen så märkligt 😉
”Det största problemet som jag mötte i regeringen, och som vi står inför idag, är regeringar ... de kan inte se attacker mot den privata sektorn. Ändå är regeringen ansvarig för att försvara den privata sektorn, säger han. ”Så, vi har denna anomali: hur ska du försvara det som du inte kan se? Incidentrespons är inte en defensiv åtgärd. Det är efter att allt dåligt har hänt. ”
Alexander kan ha talat i sin egenskap av medlem i Amazons styrelse samma Amazon som samarbetar med, ja just det, som han gick med i i september 2020. Under pandemin fördubblades försäljningen till 386 miljarder dollar, vilket gjorde grundaren Jeff Bezos till en av de rikaste männen i världen - och företaget ett uppenbart mål för hackare som vill tjäna en snabb, stor summa.
Men hans ord får en ganska olycksbådande egenskap när man betraktar västmakternas påtryckningar under de senaste åren för att utse cyberattacker som en krigshandling. I augusti 2019 skrev Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg ett bombastiskt uttalande om att militäralliansen skulle "skydda dess cyberdomän och åberopa kollektivt försvar om det behövs." En "allvarlig cyberattack" på ett medlemsland skulle därefter "behandlas som en attack mot oss alla", sa han och skulle kunna utlösa artikel 5 i blockets grundfördrag i processen. Men om det är Sveriges FRA som gör attackerna...
Med tanke på den lätthet med vilken underrättelsetjänster felaktigt kan tillskriva cyberattacker, är Stoltenbergs eldiga löfte störande till det yttersta. År 2017 avslöjade hemliga CIA -filer som publicerades av WikiLeaks att byrån kan maskera sina hackningsexperter för att få det att se ut som att ett annat land - som Kina eller Ryssland - var ansvarigt. Resursen kallas "Marble Framework" och infogar främmande språk i källkoder för skadlig kod för att lura säkerhetsanalytiker och kan dölja på detta sätt via arabiska, kinesiska, engelska, farsi, koreanska och ryska. Ja och så naturligtvis..
Dessutom använder CIA-hackare listiga knep och dubbla bluffar för att förstärka dessa falska attribut, som att skapa utseendet på försök att dölja främmande språk, och därmed få rättsmedicinska utredare att dra ännu starkare slutsatser om att landet som ramats in av Langley var ansvarigt.
Lite förvånansvärt fick denna seismiska avslöjande ingen västerländsk journalist att omvärdera den allmänt mottagna visdom som Moskvas GRU var ansvarig för hacka och släppa skadliga e -postmeddelanden från Demokratiska nationella kommittén 2016. Den slutsatsen, universellt förstärkt av västerländska medier, var ursprungligen baserad av Matt Tait, en före detta GCHQ -spion.
Han grundade inte sina slutsatser på något särskilt tekniskt, men " grundläggande operativa säkerhetsfel " upptäckte han från den eller de personer som släppte meddelandena, inklusive deras datornamn som hänvisar till grundaren av Sovjetunionens hemliga polis, och " Skinkfistade " försök att posera som rumänska. Vilket naturligtvis är exakt vad CIA medvetet skulle göra för att täcka sina egna spår.
På samma sätt har det inte funnits någon vanlig diskussion om varför byrån i första hand skulle försöka förvärva och behålla denna förmåga -en akut fråga faktiskt, med tanke på dess omfattande och bedrövliga historia av falskflaggoperationer för att störta regeringar och kickstarta konflikter.
Till exempel, i april 1953, inledde CIA - tillsammans med Storbritanniens MI6 - en uppsjö av hemliga åtgärder för att undergräva Irans premiärminister Mohammad Mosaddegh, för att lägga grunden för hans slutliga avsked. En viktig taktik som det engagerade sig i var bombningar av moskéer och hem för framstående muslimska figurer av iranier som poserar som medlemmar i landets kommunistparti. En efterföljande intern granskning av kuppen noterade att denna aktivitet hade mobiliserat mullor för att vidta åtgärder mot Mosaddegh, och bedömdes som sådana ha bidragit till det "positiva resultatet" av den bredare kuppinsatsen.
Denna glödande bedömning kan ha informerat dimensionerna av Operation Northwoods - en vågad uppsättning förslag som skulle ha sett CIA -scenen och begå terrorhandlingar mot amerikanska militära och civila mål som skulle skyllas på Fidel Castros regering och fälla ut allt -krig mot Kuba.
Potentiella falska flaggåtgärder som beskrivs i de extraordinära avklassificerade dokumenten inkluderar mordet på kubanska invandrare på amerikansk mark, sjunkande av båtar som färdar kubanska flyktingar till Florida, nedskjutning av amerikanska civila flygbolag, sprängning av amerikanska fartyg och mer.
En särskild del av den bredare planen är särskilt relevant att överväga mot bakgrund av Alexanders påtalade radarplan för cyberattack. Om Merkurius -strävan 1962 - den första amerikanska rymdfärden i USA - gick snett, skulle Castro klandras av sammansättningen av "oåterkallelig bevis på att ... felet ligger hos kommunisterna ... detta ska åstadkommas genom att tillverka olika bevis som skulle bevisa elektronisk störning från kubanernas sida. ”
Medan Northwoods slutligen avvisades av president John F. Kennedy, fortsatte den amerikanska militären och underrättelsegemenskapen att konstruera falska flaggritningar därefter. År 1963 förordade ett Pentagon -policydokument att få det att se ut som att Kuba hade attackerat en medlem av Organisationen för amerikanska stater (OAS), så att USA kunde göra repressalier.
”En konstruerad” kubansk ”attack mot en OAS-medlem kan upprättas, och den attackerade staten kan uppmanas att vidta självförsvarsåtgärder och begära hjälp från USA och OAS”, står det.
Langleys cyberattack -anslutningar har säkert bara blivit mer sofistikerade och svårare att reda ut under åren sedan Marble Framework avslöjades offentligt, vilket innebär att falskt skylla på ett främmande land för en cyberattack som det faktiskt inte begick kan vara ännu enklare och mer effektiv i dag. Och i sin tur kan en global cyberattack-radar tjäna som en ledtråd för Peking, Moskva eller någon annan "fiendestat" till Washington som oavsiktligt och ofrivilligt snubblar över, vilket kan utlösa ett globalt krig.
Are an ex-NSA chief’s calls for a ‘global cyberattack radar’ really a way for Washington to be able to start wars via false flag?
 
rt.com
Are an ex-NSA chief’s calls for a ‘global cyberattack radar’ really a way for Washington to be able to start

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram