Nätmätarilska Mot Kina

2021-10-15
I augusti godkändes en ny lag i den svinhårda kommunistdiktaturen, kallad Personal Information Protection Law (PIPL), som begränsar hur persondata kan insamlas, lagras och hanteras. Den träder i kraft 1 november. Den nya lagen innebär att internetbolag som Tencent, Alibaba och Bytedance inte längre kommer kunna utnyttja sina guldgruvor av data på samma sätt som tidigare.
Nämen så märkligt verkligen, att detta kommer nu också, det var väl närmast otroligt märkligt i tiden, om det inte är planerat... NASDAQ anyone...
" Den kinesiska regeringens tillslag mot det privata näringslivet fortsätter i full fart. Senaste sektorn där släggan landar är finansindustrin. Regeringen vill öka kontrollen över statskontrollerade institutioners relationer med privata företag samt över datadrivna finansbolag med stor mängd kundinformation, enligt olika mediekällor.
”Det här är stort. Det här är något som många av våra klienter är oroliga för”, säger en analytiker vid ett kapitalförvaltningskontor i Hongkong, till Di på fredagens morgon.
People’s Daily, en av kommunistregimens främsta propagandamegafoner, gick på torsdagskvällen till frontalattack mot privata nätmäklare och anklagade dem för att möjligen bryta mot nya regler om kunddata som ska träda i kraft om två veckor.
Den populära nätmäklare Futu Holding rasade 12 procent i New York, medan Up Fintech Holding (kallad Tiger Brokers) föll 21 procent.
”Sedan grundandet av Futu har skydd av personlig information och data varit vår högsta prioritet. Futu har strikt efterlevt relevanta lagar och regleringar”, skrev Futu i respons till People’s Dailys artikel, enligt Reuters.
I augusti godkändes en ny lag, kallad Personal Information Protection Law (PIPL), som begränsar hur persondata kan insamlas, lagras och hanteras. Den träder i kraft 1 november. Den nya lagen innebär att internetbolag som Tencent, Alibaba och Bytedance inte längre kommer kunna utnyttja sina guldgruvor av data på samma sätt som tidigare.
Den här typen av nätmäklare är populära i Kina och deras tjänster gör det möjligt för investerare att spekulera i aktier på internationella marknader, som i New York och Hongkong.
Futu har internetjätten Tencent som storinvesterare, medan Up Fintech är backat av prylteknikbolaget Xiaomi. Futu har 15,5 miljoner kunder, enligt siffror från augusti. Det var en ökning med 66 procent jämfört med året innan.
President Xi Jinping uppges ha haft ögonen på finansindustrin sedan börskraschen 2015 då en tredjedel av marknadsvärdet raderades ut på Shanghaibörsen under en månad. Det spekulerades då att turbulensen var del i en ”finansiell kupp” för att destabilisera landets ekonomi och Xis makt, något som aldrig bekräftats.
Xi Jinping han lanserat en plan för ”allmänt välstånd”, vilket syftar till att öka jämlikheten i landet – men också stärka greppet över samhällets alla delar.
Wall Street Journal rapporterade tidigare i veckan att regeringen har beordrat en genomlysning av landets statskontrollerade bankers och finansinstitutioners relationer med det privata näringslivet. Detaljerna är knappa, men huvudsyftet antas vara för regeringen att säkerställa att finansbolagens främsta prioritet är att vara lojala mot regimen – inte privata entreprenörer och företagen.
Hongkongbörsen steg drygt 0,7 procent strax innan lunch på fredagen medan Shanghaibörsen handlades runt nollstrecket. "

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram