2021 09 27

2021-09-27
Allt tätare för var dag som går och nu är det minsann dags för Måndagsmys 🙂
Det blev tydligen lite för tydligt i tiden 😉 men nu är Youtubeversionen uppe och ligger mer i takt i tiden 😉
Det där med farmor och att spela Trumf i tid, såväl som att "Pompeo och Tortyrtanten ville döda eller kidnappa Assange" på Londons gator, på grund av hämndlystnad, bidrog till att skapa den långa "upparbetningstiden" på Youtube.
Detta är ett globalt folkbildningsprojekt och även i det moderna kriget gäller att överraskningsmomentet måste bibehållas, därför måste även Hyperboreanska krigare från utmarken hålla sin rättning i ledet.
De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!
Stöd oss:
SWISH: 076 - 118 25 68 (mottagare Caroline E.)
PATREON: https://patreon.com/defria_se
HEMSIDA: https://defria.se
FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se
Priserna på el är nu historiskt höga i södra Sverige. Så höga att oljekraftverk har blivit lönsamma. Priserna kan komma att stiga ännu mer i höst då det brittiska elnätet kopplas på det nordiska nätet.
“Fossilt och för dyrt” är en vanlig beskrivning av oljekraftverket i Karlshamn, som vanligen används som en reservlösning för elförsörjningen. Men nu har kraftverket varit igång redan på sensommaren. Fortfarande fossilt – men lönsamt att köra för ägaren Uniper.
– Det har att göra med att vi har en bristsituation i södra Sverige. När Karlshamnsverket budas in på den nordiska elmarknaden så är det i regel som den sista anläggningen. Det är ju en indikation på den bristsituation som vi har, säger Torbjörn Larsson, presschef på Uniper Sverige.
En bild som bekräftas av statliga Svenska Kraftnät.
– Priserna är historiskt väldigt höga, särskilt i södra Sverige. Bland annat så har vi ju höga kontinentala priser. Sedan har vi ju också lagt ner planerbar kraft som kärnkraft och värmeverk vilket gör att södra Sverige blivit mer beroende av import, säger Pontus de Maré, som är driftchef på Svenska Kraftnät.
Jämför man de elpriserna i södra Sverige med norra i september var det halva priset i norr. De sammankopplade internationella elledningarna märks i söder. Där är skillnaden mot Danmark och Tyskland bara fyra procent.
Men i höst kopplas en ny – riktigt dyr utländsk elmarknad på i våra elledningar – den brittiska, med nästan det dubbla elpriset.
– Det kommer då få en påverkan även här i Norden, priserna kommer då att stiga i Sverige och Norge, säger Pontus de Maré.
Var är Greta när man behöver henne?...
Mysen i poddformat (dvs enbart ljud) finns att spela upp eller ladda ner här
https://myspodd.defria.se
Följ De Fria på Telegram!
https://t.me/defria
0:00 / 2:29:17

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram