Hitachi ABB Power Grids I Kina

2021-06-29
Tänk nu på när stacklet sattes på öppet ...
I Februari i år meddelade Hitachi ABB Power Grids att de kommer att tillhandahålla avancerade tekniklösningar till State Grid Corporation of China (SGCC) för ett av Kinas viktigaste projekt för överföring av ren el från väst till öst: Baihetan Jiangsu överföringslänk för ultrahögspänd likström (UHVDC).
Baihetans vattenkraftsprojekt kommer att vara det näst största i världen och bidrar till Kinas mål att bli koldioxidneutralt år 2060 genom att leverera ren el motsvarande det som genereras genom att bränna nästan 20 miljoner ton kol per år.
UHVDC-länken Baihetan-Jiangsu kommer överföra upp till 8 gigawatt el drygt 2000 kilometer till Jiangsu-provinsen, som har en växande befolkning på 80 miljoner och är Kinas näst största provinsekonomi.
"Vi är hedrade över att bli utvalda för att hjälpa SGCC att uppnå Kinas mål att driva ekonomin och förbättra människors välbefinnande med ren utsläppsfri el ", säger Claudio Facchin, vd för Hitachi ABB Power Grids globalt. "Detta är ett utmärkt exempel på hur vår banbrytande teknik och samarbetet med SGCC möjliggör uppbyggnaden av ett hållbart energilandskap."
SGCC, världens största kraftföretag, tilldelade 2020 Hitachi ABB Power Grids en liknande order på tre UHVDC-länkar i Kina. SGCC och Hitachi ABB Power Grids har i cirka 30 år arbetat nära tillsammans i de flesta av Kinas HVDC- och UHVDC-projekt.
Länken är världens första hybrida UHVDC-system av sitt slag. Den använder en kombination av UHVDC Classic - nyckeln för att överföra stora mängder el över mycket långa sträckor med låga energiförluster - och HVDC med spänningsstyva omriktare (VSC), som stabiliserar AC-nätet vid den mottagande änden av länken. Hitachi ABB Power Grids har tidigare levererat hybrid HVDC på 500 kV-nivå, men det har aldrig implementerats vid 800 kV på detta sätt.
Beställningarna inkluderar klassiska UHVDC-ventiler, vägg-genomföringar, strömriktartransformatorer, DC-brytare, luftisolerade högspänningsbrytare för att förbättra säkerheten, tillförlitligheten och effektiviteten i kraftnätet.
Om Hitachi ABB Power Grids Ltd.
Hitachi ABB Power Grids är en global teknikledare med en samlad historia på närmare 250 år, har cirka 36 000 medarbetare i 90 länder med huvudkontor i Schweiz. Verksamheten hjälper kunder inom energi, industri och infrastruktur genom hela värdekedjan och inom tillväxtområden som hållbar mobilitet, smarta städer, energilagring och datacenter. Med en gedigen erfarenhet, global närvaro och en enastående installerad bas, balanserar Hitachi ABB Power Grids sociala, miljömässiga och ekonomiska värden. Verksamheten är engagerad i att skapa en hållbar energiframtid, med banbrytande och digital teknik som den valda partnern för att möjliggöra ett starkare, smartare och grönare elnät.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram