EU-Gnälligt Hos Investor

2021-05-05
Men är det plötsligt inte så bra med överstatlighet..
" Vår kritik riktar sig till delen av förslaget som rör bolagsstyrning. Initiativet som lagts fram innebär att bolagens styrelse skulle ha ett vidare ansvar mot fler intressenter, alltså inte ytterst mot ägarna, säger Viveka Hirdman-Ryrberg, chef för hållbarhet på Investor.
Syftet med initiativet är att motverka kortsiktighet genom att begränsa bolagens utdelningar och återköp och förslaget är baserat på två rapporter, varav den ena slår fast att det finns en tendens till kortsiktighet bland företagen inom EU. Den andra rapporten fokuserar på leveranskedjor med fokus på miljö och mänskliga rättigheter. Enligt rapporten är det bara vart tredje EU-företag som följer FN:s principer om tillbörlig aktsamhet och tar hänsyn till alla mänskliga rättigheter och miljöeffekter."
Annons: Investor: EU tar över makten i styrelserummet
di.se
Annons: Investor: EU tar över makten i styrelserummet
EU har långtgående planer att kapa ägarnas makt över bolagen.Investor och andra tunga svenska näringslivsföreträdare kallar det ett allvarligt ingrepp i äganderätten.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram