Investor Säljer Till Wallenbergstiftelser

2021-04-19
Man säljer visserligen till sig själva men...
" Transaktionsvärdet uppgår till 3,9 miljarder kronor medan nettolikviden landar på omkring 1,5 miljarder kronor efter amortering av skuld inom Patricia Industries dotterbolag Vectura. Av transaktionsvärdet står Grand Group för 0,3 miljarder medan fastigheten Grand Hôtel utgör 3,6 miljarder kronor.
”Över tid har vi emellertid landat i slutsatsen att hotellsegmentet inte är i linje med våra investeringsprioriteringar. Därför är det ett naturligt steg för oss att avyttra innehavet till FAM, en ny och resursstark långsiktig ägare som kan fokusera på att vidareutveckla Grand Group. Avyttringen bidrar till ytterligare fokusering av vår portfölj”, säger Johan Forssell, vd för Investor, i ett pressmeddelande.
FAM är ett ägarbolag som ägs av de tre största Wallenbergstiftelserna. Med tanke på den nära relationen mellan Investor och FAM har transaktionen utvärderats av en tredje part.
”Försäljningen frigör resurser som vi kommer att använda för att fortsätta att utveckla Patricia Industries och våra befintliga innehav. För Vectura innebär avyttringen av fastigheten Grand Hôtel att företaget kan fokusera på att utveckla sin kärnverksamhet inom samhällsfastigheter och kontor”, säger Christian Cederholm, chef för Patricia Industries, i en kommentar.
Investor har ägt Grand Hôtel sedan 1968. "

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram