Digitaldollarintresse

2021-04-12
Tänka sig, ja...vi går mot himmel eller helvete...
USA: s högsta tjänstemän efterlyser enligt uppgift en hård titt på Kinas planer för en digital yuan, efter att ha väckt oro för att den nya valutan potentiellt kan utmana greenbacken som världens dominerande reservvaluta.
Tjänstemän vid finansministeriet, utrikesdepartementet, Pentagon och National Security Council försöker för närvarande att undersöka de potentiella konsekvenserna av Kinas nya suveräna digitala valuta, säger personer som är bekanta med saken till Bloomberg.
Presidentens administration är enligt uppgift inte orolig för den omedelbara utmaningen e-yuanen kan utgöra för regelverk och monetära system.
Amerikanska tjänstemän är dock oroliga för att den nya kinesiska valutan kan användas för att kringgå USA: s sanktioner. Dessutom skulle regeringstjänstemännen vilja veta hur den digitala yuanen kommer att fördelas.
Förra året avslöjade Folkets Bank of China planer på att ha sin suveräna digitala valuta redo i tid för vinter-OS 2022. Kina blev det första landet i världen som testade en sådan produkt på nationell nivå.
Enligt den kinesiska centralbanken kommer den nya valutan att dela vissa funktioner med kryptovalutor som Bitcoin. Den digitala yuanen beräknas ersätta sedlar och mynt.
Vita huset sägs inte planera några åtgärder mot e-yuanen, men är mycket intresserade av att skapa en digital dollar. Hittills har kongressmedlemmar enligt uppgift frågat Federal Reserve-ordförande Jerome Powell och finansminister Janet Yellen om frågan vid utfrågningar tidigare i år.
Washington mulls digital dollar, sees Chinese e-yuan as potential threat – report
rt.com

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram