Ryska Händelser

2021-03-31
Men har man sett, det händer saker även i Ryssland..
Guvernören i Penza-regionen, Ivan Belozertsev, arresterades den 21 mars, misstänkt för att ha tagit mutor från affärsmannen Boris Shpigel. Basmanny-domstolen i Moskva har arresterat huvudet för regionen i två månader. Enligt RF IC, från januari till september 2020, mottog chefen för regionen mutor från Spiegel och hans fru, liksom från direktören för apotek, Anton Koloskov, på totalt mer än 31 miljoner rubel. Spiegel häktades tillsammans med Belozertsev. Den officiella representanten för Ryska federationens undersökningskommitté, Svetlana Petrenko, sa att mutor överfördes för att ge Biotech-koncernen företag konkurrensfördelar när de ingick offentliga kontrakt relaterade till tillhandahållande av tjänster för kvalitetskontroll och hållbarhet, acceptans, lagring , utdelning och leverans av läkemedel, medicinska produkter, reagens köpt på bekostnad av budgeten för vårdinstitutioner i regionen. Detta är det första kvarhållandet av den nuvarande chefen för regionen sedan juli 2020, då guvernören för Khabarovsk-territoriet Sergey Furgal häktades. Enligt en källa för brottsbekämpning har sökningar av guvernören och andra tjänstemän genomförts sedan den 20 mars av anställda vid huvuddirektoratet för ekonomisk säkerhet och korruptionsbekämpning vid Rysslands inrikesministerium. Enligt källan tror utredningen att Belozertsev fick mutor i form av en dyr klocka och en Mercedes-bil, medan huvuddelen av den överfördes till guvernören i pengar. Utredarna hittade cirka 500 miljoner rubel kontant under en sökning i Belozertsevs hus. Enligt källan fängslades totalt sex personer inom ramen för ärendet. Inom en snar framtid planerar utredningen att anklaga Belozertsev och hans påstådda medbrottslingar. Guvernören fördes till Moskva. Som källan angav kommer han att föras till det tillfälliga interneringscentret på Petrovka. Undersökningsutskottet anklagade guvernören i Penza-regionen för att ha tagit muta och affärsmannen Boris Shpigel för att ge muta. Utredningen ber domstolen att gripa dem, liksom fyra andra tilltalade i målet. Enligt en medlem av POC erkänner inte affärsmannen Spiegel, som misstänks ha mutat Belozertsev, sin skuld. Han sa också att entreprenören hade allvarliga hälsoproblem och en ambulans kallades till honom till isoleringsavdelningen. Ivan Belozertsev förnekar också skuld i att ha accepterat en muta, sa en källa för brottsbekämpning till TASS. Basmanny-domstolen i Moskva den 22 mars fängslade huvudet för regionen i två månader fram till den 20 maj. Förutom Belozertsev arresterade domstolen Fyodor Fedotov, biträdande chef för Penza-regionens representationskontor i Moskva, i två månader. Fram till den 20 maj häktades också en anställd på detta representationskontor, Gennady Markov. Enligt en TASS-källa tog utredningen ett icke-avslöjandeavtal från alla advokater i ärendet för att hålla omständigheterna i ärendet hemliga. Förenade Ryssland avbröt Belozertsevs medlemskap i partiet i avvaktan på fallet. Presidentens presssekreterare Dmitry Peskov utesluter inte att Vladimir Putin kan avskeda Belozertsev på grund av förlusten av förtroende. En källa för brottsbekämpning sa att nya avsnitt av hans olagliga aktiviteter kan dyka upp i fallet med chefen för Penza-regionen. Dina Cheremushkina, presssekreterare för guvernören och regeringen i Penza-regionen, sa att den regionala regeringen arbetar som vanligt. Regionens fungerande chef har ännu inte utsetts. Enligt den statliga upphandlingswebbplatsen undertecknade hälso- och sjukvårdsinstitutioner i Penza-regionen från januari till september 2020 kontrakt med Biotek-koncernen och Pharmacy OJSC (en del av gruppen) för cirka 700 miljoner rubel.
Что известно о деле губернатора Пензенской области Ивана Белозерцева
tass.ru
Что известно о деле губернатора Пензенской области Ивана Белозерцева
Russian-Jewish billionaire and communal funder arrested for alleged bribes
TIMESOFISRAEL.COM
Russian-Jewish billionaire and communal funder arrested for alleged bribes

Russian-Jewish billionaire and communal funder arrested for alleged bribes

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram