Mexikansk Korruption

2020-10-17
Mer uppföljning på Fredagsmyset om den institutionaliserade korruptionen i Investorkolonin Mexico:
Som ett tecken på hur det fortsatta USA-Mexikos "narkotikakrig" och i förlängningen kriget mot karteller går, har alltså ingen mindre än Mexikos tidigare toppledare för de väpnade styrkorna arresterats .
Landets tidigare försvarsminister, general Salvador Cienfuegos, togs i förvar i USA efter landning på Los Angeles internationella flygplats på torsdag . Den amerikanska läkemedelsmyndigheten (DEA - numera mindre korrumperat) hade en order för hans arrestering - utan tvekan en enorm chock för den högt profilerade generalen med tanke på att han reste med sin familj, antagligen på semester.
Mexikos utrikesminister Marcelo Ebrard var den första som via Twitter bekräftade att den amerikanska ambassadören i Mexiko informerade honom om Cienfuegos kvarhållande.
Anklagelserna är relaterade till korruption och narkotikahandel, inklusive storskalig distribution av kokain, heroin och metamfetamin och konspiration, samt konspiration för att tvätta narkotikapengar och fortsätter genom olagliga banktransaktioner, enligt den just släppta åtalet .
Anklagelserna bekräftades ursprungligen i uttalanden av Mexikos president på fredagen.
De amerikanska myndigheternas gripande av Mexikos tidigare försvarsminister visar att korruption är Mexikos största problem, sa Mexikos president Andrés Manuel López Obrador på fredagen.
Ring a bell.......
Nämen hördes vad som sade på föreläsningar för länge sedan ändå dit 😉
"Mexikos nuvarande president har kontroversiellt varit kritiker av långvariga offentliga samtal för att använda militären för att bekämpa organiserade brottsgrupper. Cyniker kan säga att det beror på att han visste exakt korruptionsnivåerna inom militära högsta led och brist på ansvarsskyldighet, särskilt högst upp i kommandostrukturen, vilket den senaste DEA-gripandet visar."
Men sätt för all del in militär i förorterna, den skocken Svens Dufvor låter sig aldrig korrumperas.....

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Lämna ett svar

Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram