Kost & ILSI

2020-10-17
SS //
" På tal om att äta sig lagom viktig och frisk så är det svårt att värja sig från tanken om att människor när de förstår vikten av hormoner för vår hälsa kommer välja kalorireducerad kost baserad på de fettsyror som är inflammationsdrivande och dessutom mat som låser in fett via insulinets försorg och till på köpet driver på hunger.
Fibrernas bulkande effekt och antinutrienter lär bli ett samtalsämne för många som upplevt uppblåsthet och IBS-liknande symptom.
Så om alternativet är en artegen föda där du kan äta dig mätt och frisk så du inte blir överviktig och sjuk så att säga så är det inte långsökt att detta kommer bli ett eftertraktat alternativ.
Men vad då säger folk jag mår bra och jag behöver inte fettsyror och hormoner. Nej så må vara fallet att du inte gör det och bara tiden visar om det är så. Känner du dig osäker så går det utmärkt att billigt testa. Det finns både fettsyretester, hormontester, blodsocker och insulintester samt teser för att du ska veta vilka födoämnen som din kropp vill ha lite av eller kanske inte alls. Är du nyfiken så testar du och är du inte nyfiken så låter du bli. Men så långt har vår vetenskap kommit att detta är möjligt att göra med god precision.
Jag är helt på linjen om att människor ska äta det de finner mest lämpligt och den egna kroppen är ett kvitto på hur bra eller dåligt det är för individen och att vi ska vara försiktiga med studier av dålig kvalitet som säger att den kost som för människan är ny plötsligt blivit det enda vi bör äta. Vi med våra stora hjärnor kan vara mer kritiska och identifiera problem med de flesta studier som får rubriker i media.
Istället för att försöka förhindra våra medmänniskor från att stoppa vad de vill i munnen och ta ansvar över det egna livet så ska vi nog vara så pass rädda om vår egen frihet att vi förstår vikten av att den egna friheten slutar när jag kliver in och begränsar någon annans fria vilja och frihet.
Din sfär av bestämmande sträcker sig inte in i någon annans matsmältningssystem helt enkelt så dra ut näven ur munnen på dina medmänniskor. Den hör bara hemma där om någon håller på att kvävas och du ska plocka bort ett objekt som orsakar problemet.
Vi kan faktiskt samexistera och lägga fokus på hur vår kost påverkar vår planet istället för att blunda för detta och så är vi åter nere i matjorden igen vilket per definition är det enda som betyder något för vidare liv. Vidare liv och frihet bör vara något vi önskar våra barn och efterkommande...
För om vi optimerar systemets vitalitet istället för att bara tro att vi gör något bra för att Någon Annan med enskilt intresse säger det så har vi inte längre något att slåss om.
Ska du slåss emot något så börja med dina egna föreställningar kan ju vara en bra tumregel av många skäl eftersom den enda du kan förändra är dig själv.
Ta en dag och gå igenom namnen i tillexempel ILSI:s ledning och vetenskapliga råd och och försök först varför det är representanter från storföretagen som tjänar pengar på att sälja socker, kemikalier, mediciner och matersättning till oss som ska berätta för oss vad vi måste äta för att bli friska och lagom viktiga.
VAD blir slutsatsen för dig?
Att dessa främst har vår hälsa i åtanke och inte alls lyder under lagar som gör att de måste tjäna pengar och inte tjäna folket de säljer sina produkter till?
ILSI är bara en av väldigt många grupper som påverkar oss och får media utrymme men någonstans ska man ju börja eller hur?"
ILSI / About Us
ilsi.eu
ILSI / About Us
About ILSI Europe Founded in 1978, the International Life Sciences Institute (ILSI) is a non-profit, worldwide organisation whose mission is to provide science that improves human health and well-being and safeguards the environment. The European Branch of ILSI (ILSI Europe) was created in 1986 and....

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Lämna ett svar

Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram