Personligt Ansvar För Deutshe Banks VD

2020-10-05
Vi kan liksom inte helt värja oss från intrycket av att detta ändå kan leda vidare...
Marcus Wallenberg
Position: Ordförande SEB
Ordförande sedan 2005
Styrelseledamot sedan 2002
Vice ordförande i Risk and Capital Committee, Audit and Compliance Committee och Remuneration and Human Resources Committee
Född 1956
Andra uppdrag:
Ordförande: Saab AB och FAM AB.
Vice Ordförande: Investor AB.
Medlem av the International Advisory Council of Hong Kong Exchanges and Clearing Limit
Styrelseledamot: AstraZeneca PLC, Investor AB och Knut och Alice Wallenbergs stiftelse.
Bakgrund:
Citibank i New York, Deutsche Bank i Tyskland, S G Warburg Co i London och Citicorp i Hongkong, Stora Feldmühle i Tyskland.
Vice VD Investor AB och VD och koncernchef Investor AB.
Jacob Wallenberg är ordförande för investmentbolaget Investor. Han är vice ordförande i FAM och Patricia Industries. Därutöver är han engagerad inom telekom samt elkraft- och automationsteknik som vice ordförande i ABB och Ericsson. Han är ledamot i Nasdaq samt Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse och ett antal övriga Wallenbergstiftelser.
Han är även ledamot i Handelshögskoleföreningen, Handelshögskolan i Stockholms högsta beslutande organ. Han utsågs av föreningen 2002 till ledamot i direktionen, högskolans högsta verkställande organ, en befattning han ännu innehar.
Åren 2007–2014 var han ledamot av Coca-Cola Companys styrelse, där han var den ende icke-amerikanske ledamoten. Han har åren 1998-2005 varit ordförande i SEB. I SEB var han också vd 1997.
Tidigare i karriären var han vice ordförande i SAS, Atlas Copco och Stora Enso och ordförande för Kungliga Svenska Segelsällskapet. Wallenberg var tidigare även ledamot av styrelsen i Electrolux, WM-data, Svenskt Näringsliv samt Stockholms Handelskammare.
Wallenberg är den svenska deltagare som har varit med på flest möten i det slutna sällskapet Bilderberg och var med på Bilderbergmöte 2010 i Sitges i Spanien, 2008 i Chantilly, 2007 i Istanbul, 2006 i Ottawa och Rottach-Egern 2005, 2004 i Stresa, 2003 i Versailles, 2002 i Chantilly, 2001 i Stenungsund, 2000 i Bryssel och 1998 i Turnberry.
Jacob Wallenberg är medlem i IBLAC (Internationella rådet i Shanghai), i IVA och i ERT (European Rond Table of Industrialists) samt Tsinghua University School of Economics and Managements Advisory Board.
The SEC Is Making Deutsche's CEO Personally Responsible For Bank's Crimes
zerohedge.com
The SEC Is Making Deutsche's CEO Personally Responsible For Bank's Crimes

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram