Aschberg Till Uppdrag Granskning

2020-10-05
Med särskilt glädje kan vi meddela alla beundrare av Uppdrag Granskning följande anmaning till förnyad eftertanke 😉
Uppdrag granskning i SVT rekryterar Richard Aschberg och Anna Jaktén. Aschberg har arbetat som reporter på Aftonbladet sedan 1986, och har bland annat tilldelats Stora journalistpriset och Guldspaden. Han ska ägna sig åt ett specialuppdrag på programmet.
Sedan 2019 är hans bror Robert ordförande för Publicistklubben.
Publicistklubben var ursprungligen en förening för social samvaro mellan anställda vid Stockholmstidningarna, men utvecklades med tiden till att bli en nationell samlingspunkt för debatt och yrkesfrågor för hela mediesverige. Klubben vänder sig idag främst till yrkesverksamma journalister och fotografer i de traditionella medierna tidningar, tidskrifter, nyhetsbyråer, radio och TV, samt inom det nya mediesamhället. Även författare samt lärare och forskare med inriktning på massmedia kan beviljas medlemskap.
Publicistklubben är en av intressenterna bakom Allmänhetens pressombudsman och Pressens opinionsnämnd, som övervakar hur medierna följer sina etiska regler och yrkesregler. PK fungerar även som remissorgan i frågor som rör villkoren för massmedierna i Sverige och ger ut en årsbok som uppmärksammar aktuella frågor inom mediedebatten i Sverige.
Anna Jaktén återvänder till redaktionen, som hon tillhörde under ett par år i början av 2010-talet. Hon kommer senast från "Arvinge okänd", där hon nominerades till Stora journalistpriset som "Årets berättare" 2018. Hon har tilldelats Guldspaden tre gånger.
"Jag ser fram emot att bli reporter igen och det känns som att formerna för undersökande journalistik utvecklas mycket just nu. Det hoppas jag kunna vara en del av", säger hon i ett pressmeddelande.
Duon börjar på Uppdrag granskning i januari 2021.
Sug på den......
Aschberg går till Uppdrag granskning | SvD
svd.se
Aschberg går till Uppdrag granskning | SvD
Uppdrag granskning i SVT rekryterar Richard Aschberg och Anna Jaktén. Aschberg har arbetat som reporter på Aftonbladet sedan 1986, och har bland annat tilldelats Stora journalistpriset och Guldspaden. Han ska ägna sig åt ett specialuppdrag på programmet. Anna Jaktén återvänder till redaktion...

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Lämna ett svar

Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram