Laglig Hemarbetsrätt

2020-10-02
I en intervju med FT sade den tyska arbetsmarknadsministern Hubertus Heil, en socialdemokratisk parlamentsledamot och författare till ett lagförslag som ger nya lagliga rättigheter till arbetare som vill arbeta permanent hemifrån, att hans lagförslag kommer att publiceras om några veckor, vilket markerar en viktigt steg på väg mot att bli en lag.
Lagen skulle vara en milstolpe i lagstiftningen eftersom Tyskland skulle bli den första stora europeiska ekonomin som gav anställda "rätten att arbeta hemifrån".
Ring a bell?
Det bästa fallet vore att de som älskar sin "stora stad" kommer att acceptera den skrämmande verkligheten att även storhet kan gå i konkurs.....
"Vi kan inte stoppa förändringarna i arbetslivet, inte heller vill vi," sade han. "Frågan är hur vi kan förvandla tekniska framsteg, nya affärsmodeller och högre produktivitet till framsteg, inte bara för några få, utan för många människor. Hur gör vi om tekniska framsteg till sociala framsteg?"
Fackföreningsrörelsen anyone...

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram