Ratcliffe Deklassificerar

2020-09-30
Men se där ja, då kan man väl säga att rätt så mycket hamnar i ljuset av verkligheten, milt uttryckt.
 
”För att vara tydlig är detta inte rysk desinformation och har inte bedömts som sådan av underrättelsetjänsten. Jag kommer att informera kongressen om de känsliga källor och metoder som den erhöll under de kommande dagarna. ”
 
USA: s chef för nationell underrättelsetjänst (DNI) John Ratcliffe har släppt en rysk underrättelserapport från juli 2016 som hävdade att den dåvarande demokratiska presidentkandidaten Hillary Clinton "godkände" spridningen av en konspirationsteori som kopplade den dåvarande republikanska kandidaten Donald Trump till Moskva, som blev Russiagate-skandalen.
Ratcliffe tillägger dock att underrättelsetjänsten vars information han sammanställer för Vita huset "inte vet riktigheten i detta påstående eller i vilken utsträckning den ryska underrättelsetjänsten kan återspegla överdrift eller fabrikation."
 
Ratcliffe konstaterar att den tidigare CIA-direktören John Brennan hade informerat USA: s dåvarande president Barack Obama och ”andra höga nationella säkerhetsansvariga” om rapportens innehåll den 26 juli 2016, inklusive att en av Clintons utrikespolitiska rådgivare hade kokat ihop idén.
Brevet konstaterar vidare att den 7 september samma år hade FBI-chef James Corney och biträdande biträdande direktör för kontraintelligens Peter Strzok fått en utredningsreferens angående "USA: s presidentkandidat Hillary Clintons godkännande av en plan angående USA: s presidentkandidat Donald Trump och ryska hackare som hämmar Val i USA som ett sätt att distrahera allmänheten från hennes användning av en privat e-postserver. "
 
Comey förväntas vittna inför senatens rättsväsendekommitté på onsdag, följt av tidigare vice FBI-direktör Andrew McCabe nästa vecka, båda som en del av en förnyad undersökning av FBI: s utredning av den påstådda ryska inblandningsoperationen 2016. Emellertid tidigare specialråd Robert Mueller, som som chef för Russiagate-utredningen var Strzoks chef, kommer inte att vittna inför senatskommittén.
 
Svenska medier rapporterar som de gör i saken, vilket lämnar den svenska befolkningen utan val ifråga om vidare anseende...
Men se där ja, då kan man väl säga att rätt så mycket hamnar i ljuset av verkligheten, milt uttryckt.
Svenska medier rapporterar som de gör i saken, vilket lämnar den svenska befolkningen utan val ifråga om vidare anseende...

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Lämna ett svar

Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram