Död Emir & Ericsson I Kuwait

2020-09-29
Tänka sig det kom väl som ett tecken i tiden?
Varför? Jo för att Ericsson öppnade ett tekniskt kontor i Kuwait 1965 i samband med landets första beställningar av tvärstångsväxlingssystemet.
Rika som ett resultat av oljeintäkter så investerade Kuwait i tekniskt avancerade produkter. I början av 1970-talet började installationen av Ericssons datorstyrda tvärstångssystem ARE, för vilket landet var en av de första kunderna, och 1977 undertecknade Kuwait som det första icke-europeiska landet ett kontrakt för leverans av AX-systemet. Kuwaits ordning föregick således Saudiarabiens - där situationen gör att Preem måste ducka i Sverige...
Tänka sig så det kan vara.....
Ett analogt E-TACS-mobilnät installerades av Ericsson för Mobile Telecommunications Company mellan 1989 och 1993.
1992 grundades Behbehani Telecommunications Company (BTC) vars verksamhet huvudsakligen bestod av försäljning av Ericssons PBX- system och mobiltelefoner. Två år senare slogs Ericssons tekniska kontor samman med BTC och det nya företaget döptes till Kuwait Ericsson telefonutrustning och tjänster.
Vid sekelskiftet hade Ericsson en marknadsandel på cirka en tredjedel av mobiltelefoner i Kuwait, medan företaget dominerade marknaden för både E-TACS och internationella telefonstationer.
Kuwait's ruling Emir Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah dies aged 91 – state media
rt.com
Kuwait's ruling Emir Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah dies aged 91 – state media

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram