Systematisk Korruption

2020-09-23
Tjaaaeeee, vad finns det att säga förutom att detta är satt i System och att det bara utgör en bråkdel av den omfattning som försiggår...
Att det handlar om det svenska rättssystemet kan nu inte ens en svensk undgå att se oavsett hur girig och egennyttig den är och det kommer bara att bli värre intill dess att befolkningen gör ett aktivt val ifråga om att vilja ha ett samhälle istället för att främst gynna sig själv.
SEC kan alltså döma ut 10 gånger omfattningen på beloppet i vite och chansen att ett Investorbolag skulle uppfattas som någonting annat än en ren systematisering av korruption är som snöbollens långsiktiga beständighet i helvetet.
" Den omfattande läckan av så kallade misstankerapporter från USA, där amerikanska banker har anmält suspekta transaktioner, innehåller ett flertal transaktioner i SEB, uppger Uppdrag granskning i ett program som sänds på onsdagen.
Totalt har Uppdrag granskning identifierat 57 SEB-kunder i de läckta dokumenten, och mellan 2007 och 2016 handlar det om transaktioner till ett värde av 8,2 miljarder kronor.
Uppdrag granskning har även hittat kopplingar mellan SEB och det stora penningtvättsupplägg som kallas den ryska tvättomaten. Ett brittiskt bolag som uppges tillhöra kärnan i penningtvättupplägget slussade 2014 9,3 miljoner kronor genom SEB till ett bolag på Brittiska Jungfruöarna men med konto i SEB i Estland, uppges i programmet.
I november 2019 publicerade SEB information om historisk transaktionsdata som visade att utländska lågtransparenskunder, definierat som kunder som banken i dag inte skulle acceptera och/eller där transaktioner inte har kunnat kopplas till riktig verksamhet, uppgått till cirka 250 miljarder kronor under perioden 2005-2018.
I juni i år fick SEB hård kritik av Finansinspektionen, FI, för brister i arbetet med att motverka penningtvättsrisker. Straffet från FI blev 1 miljard kronor i böter, och i beslutet kritiseras bankens vd Johan Torgeby och styrelsen med ordförande Marcus Wallenberg för att inte ha agerat på varningssignaler.

I mars i år fick Swedbank 4 miljarder kronor i böter av FI för allvarliga brister i arbetet att motverka penningtvättsrisker. Swedbank har, till skillnad från SEB, bytt ut både styrelsen och stora delar av ledningen sedan penningtvättsskandalen briserade 2019.
SEB har inte heller publicerat någon extern granskningsrapport av historiska brister i arbetet mot penningtvätt, vilket Swedbank gjorde i mars 2020" och ingen kan naturligtvis föreställa sig vad det möjligen kan tänkas bero på 😉
Uppdrag granskning: 57 SEB-kunder i nya penningtvättläckan
di.se
Uppdrag granskning: 57 SEB-kunder i nya penningtvättläckan

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram