Crypto AG & Andreas Linde

2020-09-23
Naaawh..
På tal om Andreas Linde, EU, underrättelsetjänstkollektivet och bankernas kryptering - Ja och en viss hemligstämpel som kan förändra allt.
"Vpn-lösningen har Business Security utvecklat tillsammans med Försvarsmakten och FMV under nästan tio års tid. Den första leveransen skedde 2006 medan nuvarande generation började skeppas för två år sedan."
Så nog är han bekant med underrättelsetjänstverksamheten och vilka som står bakom EU - jorå serru.
Den svenska entreprenören Boris Hagelin "flydde" Sverige under andra världskriget för att minska exponeringsrisken för Investor som hade finansierat Boris, och tog sig till det lika neutrala Schweiz....det där landet som Muhammar Ghadaffi kallade för en gangsterliga.
Det hade nämligen blivit en milt uttryckt tråkig stämning om man hade ertappats med vad man höll på med. Den första ordern från Frankrike på 5000 Cryyptographmaskiner som tillverkades av Ericsson, slutlevererades ju aldrig, så produktionen den gick som en Tesla.....
Med sig tog alltså värde Boris verksamheten från sitt företag AB Cryptoteknik på Luntmakargatan, som gjorde krypteringsmaskiner, och grundade 1952 det schweiziska bolaget Crypto AG.
Nu tyckte nog Investor att man hade byggt ett hyfsat vattentätt skott.
USA med bröderna Dulles blev både naturligt och raskt intresserade av Boris fina apparater 🙂
Från Schweiz skulle företaget dra in mångmiljonbelopp på att sälja krypteringsmaskiner till över 120 länder ända in på 2000-talet i det som var det förra århundradets underrättelsetjänstkupp.
I en gemensam skademinimeringspublicering avslöjar Washington Post, tyska ZDF och schweiziska SRF hur företaget i hemlighet ägdes av den amerikanska underrätteletjänsten, CIA, och den västtyska motsvarigheten, BND, som hade riggat maskinerna för att underlätta avkrypteringen. Det var helt enkelt inte sant utan en ren kuliss för att skydda husse från exponering - han kontrollerade trots allt den så åtråvärda transmission som möjliggjorde avlyssning sedan i princip från telefonnätets början.
I praktiken innebar det att utländska regeringar betalade USA och Tyskland för att låta de ta del av – och knäcka – deras krypterade koder.
”Det var århundradets underrättelsekupp. Utländska regeringar betalade stora pengar till USA och Västtyskland för privilegiet att få sina mest hemliga kommunikationer lästa av minst två (och möjligen fem eller sex) främmande nationer”, skrev CIA i en rapport, enligt Washington Post.
Bland företagets klienter fanns Iran och flera militärjuntas i Latinamerika, samt regeringar i Indien och Pakistan. Däremot använde sig aldrig Kina eller Sovjetunionen av företagets tjänster skrev man också - vilket naturligtvis var lögn eftersom Sovjetunionen had minst två Cryptomaskiner.....
Med hjälp av krypteringsverktyget kunde USA bland annat ge britterna information om argentinska trupper under Falklandskriget, skriver Washington Post. CIA kunde också använda sig av informationen för att spåra planer på att mörda diktatorer i Sydamerika.
Sverige kan ha känt till operationen, sträcker man sig till i olika sammanhang.
Än i dag är dokumenten hemligstämplade och operationen beskrivs som en av de mest välbevarade hemligheterna under Kalla kriget. Man kan säga att just den hemligstämpeln inte är direkt obetydlig för den rådande ordningen.
Operationen skulle senare gå under namnet ”Rubicon” och Sverige var ett av minst fyra länder – tillsammans med Israel, Schweiz och Storbritannien – som kände till den eller mottog hemlig information från USA och Västtyskland.
Här kan kan säga att ett visst mönster av husses syltburksklåfingrighet blir rätt uppenbart.
I början av 1990-talet lämnade tyska underrättelsetjänsten, BNP, företaget då risken att bli avslöjad bedömdes vara för hög, man visste ju såklart att kollapsen av Östblocket riskerade att få en del ovälkommen informationsrörlighet. I stället köptes deras del upp av USA som fortsatte operationen ända fram till 2018, samma år som företaget likviderades.
Ja det blev ju lite fel det där med Donald Trump helt enkelt och inte hade då Amiral Rogers gjort saken så värst mycket bättre med sitt Snowdenprojekt.
Då tog Crypto International över varumärket och de internationella affärerna, skriver Washington Post. Företagets ordförande, svenske Andreas Linde - han med EU:s hemligheter, säger i ett uttalande till tidningen att han inte kände till Crypto AG:s kopplingar till amerikanska och tyska underrättelsetjänsterna.
Ett riktigt svensk sanningsvittne med andra ord.
EU är alltså i grunden ett Investorstyrt CIA-projekt.
– Vi på Crypto International har aldrig haft någon relation till CIA eller BND, säger Linde och fortsätter:
– Om det ni säger är sant så känner jag mig bedragen och min familj känner sig bedragen och jag tror det kommer vara många anställda som känner sig bedragna, likaså kunder.
På företagets hemsida betonar man att Crypto AG och Crypto International är två ”helt olika företag utan någon slags relation”.
”Artikeln som publicerats i SRF, ZDF och Washington Post är väldigt upprörande. Vi håller för närvarande på att utreda situationen och kommer lämna en kommentar när vi har fått hela bilden”, skriver Crypto International i ett uttalande på sin hemsida.
Enligt Washington Post har ett annat företag, CyOne Security, också tagit över Crypto AG:s tidigare verksamhet och även de förnekar koppling till underrättelsetjänsterna.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram