Trump & Assange

2020-09-19
USA: s president Donald Trump var "medveten om och hade godkänt" USA: s kongressledamot Dana Rochbacher och Charles Johnsona möte med Julian Assange för att säkra källan till DNC-läckorna , i utbyte mot någon form av " benådning, försäkran eller överenskommelse " som skulle "båda gynna president Trump politiskt" och förhindra en amerikansk anklagelse mot och utlämning av Assange , sades det i Old Bailey på fredagen.
WikiLeaks twittrade därefter att detta verkligen var det enormt avslöjande påståendet som presenterades i öppen domstol på uppdrag av advokat Jennifer Robinson, ögonvittne till det påstådda mötet den 15 augusti 2017 medan Assange fortfarande var begränsad till den ecuadorianska ambassaden.
”Rohrabacher förklarade att han ville lösa den pågående spekulationen om ryskt engagemang i Demokratiska Nationella kommitténs (DNC) läckage till WikiLeaks,” sa Robinson .
"Han sa att han betraktade den pågående spekulationen som skadlig för USA och Rysslands relationer, att den återupplivade den gamla kalla krigspolitiken och att det skulle vara i USA: s bästa intresse om saken kunde lösas ," sa hon.
Detta var dock inte första gången Assanges försvarsteam gjorde påståendet, som Reuters berättar :
Assanges juridiska team sa först vid utfrågningarna i februari att Rohrabacher hade förmedlat ett benådningserbjudande till Assange.
Vid den tiden kallade Vita huset påståendet att Trump hade försökt nå en överenskommelse med Assange ”en fullständig fabrikation och en total lögn”.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram