Imperiet & Assange

2020-09-19
Begreppet ”History in the making” har skjutits längre ut till ytterligheter, när det gäller den extraordinära offentliga tjänst som utförs av historiker, före detta brittiska diplomaten och människorättsaktivisten Craig Murray .
Murray - bokstavligen och på global nivå - är nu positionerad som vår man i det offentliga galleriet, eftersom att han noggrant dokumenterar i levande detaljer vad som kan definieras som århundradets rättegång vad gäller journalistikutövning: kängurudomstolen för Julian Assange i Old Bailey, London.
Låt oss fokusera på tre av Murrays rapporter den här veckan - med betoning på två sammanflätade teman: vad USA verkligen åtalar och hur västerländska företagsmedier ignorerar domstolsförfarandena.
Här rapporterar Murray det exakta ögonblicket då Imperie-masken föll av, inte med en smäll utan ett väsande:
"Handskarna kastades på tisdagen då den amerikanska regeringen uttryckligen hävdade att alla journalister är åtalbara enligt Espionage Act (1917) för att publicera sekretessbelagd information." (kursiv min).
”Alla journalister” betyder varje legitim journalist, från alla nationaliteter, som arbetar inom alla jurisdiktioner.
I tolkningen av argumentet tillade Murray: ” Den amerikanska regeringen säger nu, helt uttryckligen, i domstolen att dessa reportrar kunde och borde ha hamnat i fängelse och det är så vi kommer att agera i framtiden. Washington Post, New York Times och alla de "stora liberala medierna" i USA är inte i domstolen för att höra det uttryckas och rapporterar därför inte om det (kursiv min), på grund av deras aktiva medverkan i Julian Assanges "andra" som något undermänskligt vars öde kan ignoreras. Är de verkligen så dumma att de inte förstår att de är nästa på tur?
Eeeh, ja.
Poängen är dock inte att självbelåtna paladiner från ”stora liberala medier” är dumma. De täcker inte charaden i Old Bailey eftersom de är fega. De måste behålla sin fantastiska "tillgång" till Imperiets skålar - den typ av "access" som gjorde det möjligt för Judith Miller att "sälja" in det olagliga kriget mot Irak på otaliga första-sidor, och tillåter CIA-tillgång och uber-opportunist Bob Woodward att skriva sina "insider" böcker.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram