Telias Uzbekistanaffärer I Uppdrag Granskning

2020-09-15
Uppdrag granskning, Fiskögat Nyberg och Gulnara Karimova sorteras med fördel ner i lådan för samma moraliska utvecklingsnivå, den lådan innehåller dock även nivåhöjande kattskit.
Det finns en rätt stor mängd artiklar på ämnet på carlnorberg.se - skriv Gulnara Karimova i sökrutan.
Suckar djupt och drar sedan efter andan och bara kopierar ingressen till åratal gamla inlägg!
" Naaawh...pilutta Svärjisarna, vi såg det aldrig komma, det är ju Gulnara Karimova av alla människor, hon med 5 miljardersmutan som omtalats på tusen föreläsningar eller så, just hon som alltså inte alls är insyltad med den "humanitära stormakten" i mutsammanhang...
Så då undrar ju vän av ordning om detta tilltag med statlig amerikansk expropriation (en Execuitve order) som nu kommer att gälla, även gäller den telekominfrastruktur som figurerar i dessa mutskandaler som liksom utgjorde själva grunden för mutan ifråga...
Det rullar nu som alla kan se inte alls med expressfart åt det håll där Sverige kommer exponeras som den globala kärnan för den Djupa Staten, inte alls..
Att Gulnara vidare därför sponsrar Clintons med sina mutpengar är liksom ingenting som behöver accentueras vidare, det är ett axiom för varje tänkande människa. Utom svenskar, tyvärr!"
Gulnara Karimova gick inte att muta fastställde tingsrätten, men pengarna fick hon ändå....
Mer på samma tema:
Det visade sig att hans asylansökan hade avslagits sommaren 2016 och han hade sedan dess olagligt gömt sig i Sverige. Uzbekistans utrikesministerium bekräftade att han redan hade undersökts för att ha terroristkopplingar i sitt hemland. Ja det där landet kommer vi ju ihåg från ett i alla fall till synes annat sammanhang med Sverige.
Gulnara Karimova, född 8 juli 1972 i Fergana, Uzbekistan, är en uzbekisk diplomat, lärare, näringslivsperson, sångare, manusförfattare och smyckesdesigner. 2014 fälld för ekonomisk brottslighet och i husarrest sedan dess. Karimova har fått miljardmutor av Telia - som sitter ihop med Ericsson i detta sammanhang, för att företaget skulle få bedriva verksamhet i Uzbekistan.
Januari-08 : Telia Sonera har presskonferens i Uzbekistans huvudstad Tasjkent.
- Vi planerar att anskaffa en 3G-licens på samma sätt som andra operatörer i Uzbekistan, säger vd Lars Nyberg som fick sparken senare, på vilket sätt som Telia annars tänkte skaffa sig licens berättades aldrig..
Det visar sig såklart senare att Telia Sonera redan skaffade en 3G-licens redan en månad före presskonferensen.
September-08: Telia Sonera har betalat miljardbelopp för mobiltelefoni i Uzbekistan. Den lokala partnern, Takilant, kopplas samman med diktatorsdottern Gulnara Karimova, som misstänks ha tjänat över 2 (5) miljarder kronor på en affär där Telia Sonera i utbyte ska ha fått bland annat en 3G-licens.
Oktober-12: Telia Soneras styrelse, med ordförande Anders Narvinger i spetsen, uttalar sitt förtroende för vd Lars Nyberg och företagsledningen. Enligt Narvinger bidrar Telia Soneras närvaro på "svåra marknader" på lång sikt till demokratiutveckling.
Att ta sig för pannan är alltså ingen idé längre.
En fjärdedel av Teliasoneras rekordvinst på 36 miljarder kronor kommer från dotterbolag i Centralasien och från hårdföra Anglozionistiska diktaturer i gränsländer kring Ryssland som Azerbadzjan, Uzbekistan.
Utåt sett vill företaget ge bilden av att de ”gynnar den demokratiska utvecklingen” genom sin närvaro.
Verkligheten är dock vad den är.
I själva verket används mobiloperatörerna som ett viktigt redskap för de Djupa Statenstyrda regimerna – när de egna medborgarna förtrycks.
Teliasonera till exempel, är indirekt storägare i mobiloperatören Life.
Regimerna använder den gemensamt ägda mobiloperatören för att spåra, kartlägga och avlyssna människor som är kritiska mot hur landet styrs.
I själva verket är det som vanligt Telia och Ericsson som lyssnar på allt i grunden.
– I princip görs detta hela tiden mer eller mindre på varje människa som på det minsta sätt antytt att han - eller hon - stödjer den politiska oppositionen.
Till och med presstituerade för skademinimering, Uppdrag gransknings, kartläggning visar att samtliga av Teliasoneras bolag i östdiktaturer samarbetar med säkerhetstjänsterna i regimernas jakt på kritiker och oliktänkande.
Säkerhetstjänsterna i den Djupa Staten har naturligtvis därför givits fritt spelrum för att ändå skapa en slags statligt understödd politisk legitimitet.
Mobiloperatörerna "låter" säkerhetstjänsterna vara inkopplade rakt in i telefonsystemens ryggrad, där de enkelt kan plocka ut all information de är intresserade av och fritt välja vilka de ska avlyssna.
– Det finns inte någon gräns för hur mycket man avlyssnar, ingen alls, enligt en högt uppsatt källa som arbetet med Teliasoneras expansion i öst till SvD.
Cecilia Edström, kommunikationsdirektör Teliasonera, ser det som ”problematiskt” att tekniken används för att kränka människor. Men bara för att tekniken kan användas i dåliga syften tycker hon inte att det är skäl nog att inte tillhandahålla möjligheten till mobil kommunikation också i de utpekade länderna.
– Det finns långtgående befogenheter för polismyndigheten i många länder att få information ur näten. Vi fattar aldrig beslut om vad som är brott eller inte, utan vi har att tillhandahålla information under vissa förutsättningar. Och det måste vi göra. Det är självklart ett problem när tekniken används för att kränka mänskliga rättigheter, säger hon.
Telia Sonera är största ägare i teleoperatören Turkcell. Telia Soneras största delägare är i sin tur svenska staten, som brukar tala om kampen för yttrandefrihet och mänskliga rättigheter runt om i världen.
Finns det verkligen inga mönster att se alls när man släppte avlyssningen av Akilov när man gjorde det?
Kan möjligtvis vara på så vis att SÄPO är inblandat på den regisserande sidan....mot den egna befolkning som det moderna krigets 80% del som utgör informationshantering riktas emot.

Jag är rätt säker på att EBM gjorde utredningar på muthärvor......särskilt en riktigt lyckad rackare med Gulnara Karimova..
Missade UG den då eller....
Att Gulnara vidare därför sponsrar Clintons med sina mutpengar är liksom ingenting som behöver accentueras vidare, det är ett axiom för varje tänkande människa. Utom svenskar, tyvärr!
Sverige kommer exponeras som den globala kärnan för den Djupa Staten
Sverige har alltid varit en bra land att leva i så vore konstigt om nån omvandlar den
till ett u land då blir det samtidigt problem överallt

Det är här vi har problem, de andra klara sitt själva och vill inte ha med den här skiten att göra.
Visst men om jag tar ett ex.typ ericsson jag vet inte hur stor del av företagets påverkan är via företagets
kontakter och avtal av telenät globalt att om dom stänger av sitt del nu så tror jag att det blir problem i många andra länder
Ja men bolaget kommer att styckas upp på rättslig grund med avseende på vad som har förevarit och ledningen kommer att drabbas av rättsliga påföljder.
DoJ har full insyn i verksamheten sedan i december.
Uppdrag granskning tar åter upp Telias Uzbekistanaffärer
di.se
Uppdrag granskning tar åter upp Telias Uzbekistanaffärer

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram