Kinesiskt Förslag För Global Datasäkerhet

2020-09-08
Ja det är ju det där med att vara ett amerikanskt säkerhetsintresse och att ändå äga bolag tillsammans med den Kinesiska staten..
Så det här kommer bara så totalt oväntat, verkligen och dessutom så kommer alla stilla åse bara stillatigande åse hur detta bolag har samägande med kinesiska staten i Panda Electronics och dessutom ingår i en koncern tillsammans med ABB, som kontrollerar stora delar av den kinesiska kraftförsörjningen och som har sin datalagring i Kina i Huaweis "moln".....
Storbritannien bedriver ju som bekant en kampanj för att alliera världens största demokratiska länder för att ställa sig bakom alternativ till det marknadsledande men spionageanklagade kinesiska telekombolaget Huawei för utbyggnad av telekomnätverk, enligt Financial Times.
Den främsta av dessa sett till marknadsandel är svenska Ericsson.
Den svenska termen koncern har inlånats från tyskans Konzern, som bildats från engelskans concern och ytterst av latinets concernere och världens äldsta aktiebolag Stora Kopparberg kommer häpnadsväckande nog från, ja just det - Sverige....
En överenskommelse inom en grupp av demokratier kallad ”D10” - vari samtliga G7-länder (Storbritannien, USA, Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien och Japan) ingår tillsammans med EU - i tillägg till demokratierna Sydkorea och Indien är ett alternativ som lyfts fram av Storbritannien, enligt Financial Times.
Samarbetet kan också ske inom församlingen av länder i underrättelsenätverket Five Eyes, bestående av Storbritannien, USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland, var inom den brittiska kampanjaktiviteten ökat rejält de senaste veckorna enligt tidningens källor.
Det är ju jättemärkligt och borde ju inte alls göra Margot så obenägen till förlåtelse, eller få så många svenska politiker att börja agera mot fientliga strategiska uppköp........det är ju vänner till Investor vi talar om här, eller hur?
Peking vill nu att världssamhället ska anta en uppsättning regler för att utveckla den digitala ekonomin, som skulle stödja nationell suveränitet över data och motsätta sig elektronisk massövervakning i utländskt cyberspace.
Uppförandekoden, kallad 'Global Initiative on Data Security', presenterades på tisdagen av Kinas utrikesminister Wang Yi vid en konferens i Peking.
Medan namnet "USA" aldrig nämndes i hans tal, lämnade tjänstemannen ingen tvekan om att Washingtons senaste attacker mot den kinesiska tekniska sektorn föranledde förslaget.
"Bundet på ensidiga handlingar fortsätter ett visst land att göra grundlösa anklagelser mot andra i namnet" rent "nätverk och använde säkerhet som förevändning för att byta ut företag i andra länder som har en konkurrensfördel," sa han.
No mass snooping, coercion or backdoors: China pokes US in the eye with global digital rules proposal
rt.com
No mass snooping, coercion or backdoors: China pokes US in the eye with global digital rules proposal

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram