Banksystem I Fara

2020-08-20

Idag är hela banksystemet i Europa i välförtjänt fara. Bankerna är högt belånade, och de har gjort enorma "investeringar" i lågränte obligationer utgivna av stater som är finanstekniskt insolventa. Det finns ingen möjlighet att dessa obligationer någonsin kommer att återbetalas. De var heller aldrig avsedda att återbetalas. De var utformade för att hålla skattebetalarna i alla europeiska länder i permanent träldom hos banksystemet.

"Skulle regeringen avstå från beskattning, så blir värdelösheten i pengarna uppenbar och bedrägeriet med hur pengar skapas och får sitt värde kan inte längre döljas." - John Maynard Keynes, ". Konsekvenser av fred"

PIIGS regeringar som skrev skuldsedlar till bankerna i norra Europa är tekniskt insolventa. När Grekland havererar, som det kommer att göra, så kommer det att bli enorma förluster för vissa europeiska banker. När Spanien havererar, som det kommer att göra, så kommer dessa förluster att bli mycket värre. När Italien havererar, som det kommer att göra, så kommer hela banksystemet i Europa att förstenas i likstelhet.

Angela Merkel kan därför skrika, vråla, och hålla andan tills hon blir blåsvart, men i slutändan så har hon ingen makt över ECB, den europeiska centralbanken. I slutändan har ingen politiker någon makt över den. Ingen politiker vill heller ha makt över den. Varför inte? Jo därför att politiker då skulle vara ansvariga för att komma upp med de pengar som Europeiska centralbanken måste komma upp med, men som i kulissens namn motverkas av “ansvarstagande” politiker. Ingen vill stå på fel sida av staketet när det rasat som skyl-och (!) ansvaret sedan skall fördelas och man saknar byxor.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram