USA & Kinesiska Tech Jättar

2020-08-03

Ja men kan man tänka sig...ja det kan man nästan utan att ens kunna tänka alls numera....

Den amerikanske utrikesministern Mike Pompeo antydde under söndagen att den amerikanska regeringen har fler måltavlor än videoappen Tiktok i sikte.

”Dessa kinesiska mjukvaruföretag som gör affärer i USA, oavsett om det är Tiktok eller Wechat – det finns en lång rad till… ger data direkt till Kinas kommunistiska parti, deras nationella säkerhetsapparat”, sa han till Fox News.

”President Trump har sagt att det ’får vara nog’ och vi ska fixa det så han kommer de kommande dagarna att vidta åtgärder med respekt för en lång rad nationella säkerhetsrisker som utgörs av kinesiska mjukvaruföretag kopplade till Kinas kommunistiska parti.”

Mike Pompeo gav inte mer detaljerade svar på hur regeringen ska gå tillväga men uppgav att Donald Trump var ”nära en lösning” angående TikTok.

USA hävdar att den populära videoappens kinesiska ägare kan innebära att data om amerikanska medborgare lämnas till och används av den kinesiska regeringen. Under fredagen uppgav Donald Trump att han har för avsikt att förbjuda Tiktok i USA.

En möjlig lösning är att Tiktoks amerikanska verksamhet köps upp av Microsoft, flera tongivande republikaner anser däremot att en sådan lösning inte är tillräcklig utan att det krävs ytterligare svar från Tiktok och dess ägare Bytedance.

Flera andra alternativ övervägs också, bland annat en avknoppning och även en börsnotering.

Sedan tidigare har Tiktok förbjudits i Indien.

di.se
Trump-administrationen tycks vara på väg att gå till ett brett angrepp mot de…
Trump-administrationen tycks vara på väg att gå till ett brett angrepp mot de kinesiska teknikbolag som anses utgöra en säkerhetsrisk. Tecken tyder på att det inte bara är den populära appen Tiktok som är måltavlan, rapporterar Financial Times.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram