Ericssonsk Komponentanvändning

2020-07-07

Naaaawh...och detta hade faktiskt ingen alls upptäckt förrän alldeles precis just nu.....

Men nu måste det väl ändå bli lite konstigt i förhållande till vad medierna har berättat om Ericsson använder viktiga komponenter i sin 5g-utrustning från ett samriskföretag man äger ihop med kinesiska statsägda Panda Electronics.

Att detta lyfts fram beror på att samriskföretaget tillverkar den 5g-antennutrustning som de australiska mobiloperatörerna Telstra och Optus använder.

Även Asia Times, Daily Mail och Sydney Morning Herald rapporterar i ärendet.

Uppgifterna blir ännu mer anmärkningsvärda när man tar i beaktande att Panda ska ha nära kopplingar till Huawei, enligt The Washington Post. Tidningen påpekar att företagen har samarbetet kring en rad projekt de senaste åtta åren. Man får ju nära nog intrycket av att allt faktiskt bara är ett spel för att exponera vad Ericsson har hållit på med i typ hundra år eller så ...

Huawei är sedan tidigare svartlistat av USA på grund av misstankar om spionage åt Peking. Ericsson och Nokia har därför i västerländska ögon betraktats som de säkra alternativen till Huawei.

News har sökt Telstra och Opus för kommentar.

Di skrev visserligen om Ericssons samarbete med Panda 2007, medan man fortfarande trodde att man styrde utvecklingsriktningen, men där sket man en lök stor som Globen.:

”Ericsson startade två fabriker med kinesiska partners i början av 90-talet och Alice Cheng [som beskrevs som Ericssons ”dörröppnare” i Kina] ska ha gjort en god affär. Nanjing Ericsson Panda Communications lär stå för en stor del av leveranserna när Ericsson får miljardkontrakt i Kina.” Quelle surprise...........

Fru Alice Cheng (f.1932) förlänades redan 1996 KNO (Kungl. Nordstjärneorden) för den stora gärning hon gjort för Sverige i Kina, inte minst för svenskt näringsliv, bl.a. för Ericsson, men också för det officiella Sverige. Hon har fortsatt att främja de bilaterala relationerna både på officiell och kommersiell nivå.

Fortfarande ingen risk för uppstyckning

Ericsson använder viktiga komponenter i sin 5g-utrustning från ett samriskföretag man äger ihop med kinesiska statsägda Panda Electronics. Det rapporterar flera australiska medier.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram