Storstadsproblem II

2020-07-03

Så vidare på samma tema:

Till en början berodde utvandringen ur staden på virusrelaterade nedstängningar , sedan på social oro, och nu verkar det som om ett jämnt flöde av människor lämnar San Francisco Bay-området för landsbygdens samhällen som deras flexibla arbetsmiljö (dvs. ) tillåter dem att arbeta var som helst, mer specifikt, utanför stadskärnor där levnadskostnaderna är mycket billigare.

Bloomberg noterar, med hänvisning till en ny rapport från hyreswebbplatsen Zumper , den senaste utvandringstrenden från Bay Area har resulterat i hyror för en lägenhet i San Francisco med ett sovrum att falla 12% i juni jämfört med förra året, vilket är en av de mest betydande månatliga minskningar som noterats.

Finansbloggaren Market Crumbs konstaterar att "med ökningen av fjärrarbetet som verkar oundvikligt vid denna tidpunkt, så bör denna trend fortsätta i San Francisco såväl som i andra stora städer under de kommande åren."

Who could ever have guessed...

"As the pandemic persists on, the demand for rentals has continued to shift away from these pricey areas..."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram