NATO-Osämja

2020-07-02

Vidare på temat "det går bra nu för den Djupa Staten i allmänhet och för NATO i synnerhet"

Ironiskt nog är Operation Sea Guardian tänkt att verkställa vapenembargot mot Libyen - men Turkiet påstod sig ha ingripit mot det franska fartyget för att hindra inspektion och beslag av vapen under transitering. Naturligtvis belyser händelsen allvarliga sprickor i Nato-alliansen.

På onsdagen skickade Frankrike enligt uppgift ett formellt brev till Nato-kommandot i Bryssel, med information till alliansen att landet effektivt avbryter stödet för Medelhavsoperationen tills nödvändiga "förtydliganden" har gjorts som ett resultat av Natos utredning av incidenten.

Specifikt ställer brevet som riktades till Natos generalsekreterare "fyra krav för att klargöra rollen som Sea Guardian-operationen, inklusive dess samarbete med ett EU-uppdrag som verkställer ett FN: s vapenembargo till Libyen."

Även om ett vapenembargo har varit i kraft på Libyen sedan förra året, har de många spelarna som stöder motsatta sidor i fullmaktkriget i huvudsak behandlat det som ett skämt. Sedan FN-deklarationen har fler vapen än någonsin strömmat in i konflikten, såväl som legosoldater.

Paris outraged that Turkish warships nearly fired on French frigate tracking gun-runners into Libya...

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram