Oberoende Press & Intellektuella Horor

2020-02-27

Världspressen är på inga sätt fri eller neutral, som journalisten John Swinton uttryckte det under ett middagstal han höll, då en skål för den fria pressen föreslogs:

"Ännu har i världshistorien inte funnits något som kan kallas en oberoende press, det vet både ni och jag. Ingen av er vågar skriva er ärliga mening, och om ni skulle göra det vet ni redan på förhand att det aldrig skulle gå i tryck. Jag får lön varje vecka för att inte skriva min ärliga åsikt i tidningen jag arbetar för. Ni får också lön för samma sak, och om någon är så dum att han skriver sina ärliga åsikter så åker han ut på gatan och måste söka ett annat jobb. Min egen anställning skulle vara uppsagd inom 24 timmar om mina ärliga åsikter publicerades i ett enda nummer av tidningen.

Journalisternas uppgift är att förstöra sanningen, att ljuga rakt ut, att förvränga, att förtala, att krypa inför mammons fötter, att sälja sitt land och sitt folk för sitt dagliga bröd. Ni vet det och jag vet det, och vad är det då för dårskap att skåla för en oberoende press?

Vi är verktyg och legosoldater åt rika män bakom scenen. Vi är marionetter - de rycker i trådarna och vi dansar. Vår talang, våra möjligheter och våra liv är dessa mäns egendom, vi är inget annat än intellektuella horor."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram