Nigeria

2020-02-27

Nigerias ekonomi är fortfarande starkt beroende av oljeexporten men har också blivit Västafrikas ”teknologihubb” med en stadig framväxt av teknikföretag, särskilt inom ICT-sektorn.

Nigeria är idag häpnadsväckande okänt som en viktig afrikansk handelspartner till Sverige och en prioriterad marknad för svenska företag med stor potential. Sektorer av särskilt intresse är bland annat - taadaaaa...telekom, energi, ICT, miljöteknik, stadsplanering och infrastruktur.

Svenska företag med verksamhet i eller med Nigeria inkluderar större och internationella företag, bl.a. Ericsson, Tetra Pak, ABB, Atlas Copco och Sandvik. Vem kunde väl någonsin ha räknat ut detta utan att läsa det...        På senare år har ett flertal små och medelstora företag med svensk anknytning också etablerat sig i landet. Sverige har ett stort humanitärt stöd till norra Nigeria och Tchadsjöregionen. Utöver det bilaterala stödet bidrar Sverige till Nigeria genom EU, FN och andra multilaterala institutioner.

Så gällande den Djupa Statens destabiliseringorgan i Afrika.

Under 2011 ville INTE Hillary Clintons Utrikesdepartement utöka listan med terroristorganistioner med Boko Haram – vi är idag verkligen helt oförstående, en terroristgrupp som skulle komma att kidnappa mer än 200 skolflickor från Chibok 2014, som utländsk terroristorganisation, mot rekommendationerna från DOJ, FBI, CIA och lagstiftare, rapporterade Josh Rogin för The Daily Beast 2014.

Tänk dig ett land där tusentals unga kvinnor blir offentligt slagna varje år för att våga gå i skolan eller för att ”oanständigt” bära byxor. Föreställ dig domstolar som dömer en gravid kvinna till döden för att ha konverterat till kristendomen och håller henne och hennes son i fängelse. Föreställ dig en ledare som förklarar att islamisk lag (alltså kidnappad och falsk Islam) kommer att vara den enda källan för sitt lands nya konstitution och säger : ”. Sharia har alltid angett att man måste piska, skära, eller döda”

Är detta en mardrömsvision om vad Nigeria skulle kunna se ut som om Boko Haram hade makten? Nej, är den Islamiska republiken Sudan idag. Det där landet där Carl Bildt har farit runt som ett torrt skinn, på uppdrag av Soros såklart – eller om det nu är tvärtom beroende på vad Wallenberg har bestämt. Situationen där visar hur det är att leva under den Djupa Statens kontrollerade statssanktionerade religiösa extremism, och ger ett tydligt exempel på vad "internationell passivitet" kan innebära för generationer av nigerianska kvinnor. Att inte tillräckligt många människor förstår att adressera rätt problem i sak.

Boko Haram är en från början en nigeriansk islamistgrupp, bildad 2002 av Muhammad Yusuf, och är sedan 2009 en beväpnad jihadistisk grupp (ursprunglig arabisk egenbeteckning جماعة اهل السنة للدعوة والجهاد ‘Sunni-samfundet för missionering och jihad’). Gruppen fokuserade ursprungligen på att bekämpa icke-islamsk utbildning, och uppger passande nog att de ser Nigerias och polisens omfattande korruption som en effekt av västerländskt inflytande – alltså det är vad de säger till människor i allmänhet som inte begriper att detta är en ren proxy för just de intressen som de uttrycker sig vilja bekämpa. Man vill numera samma gamla tramsiga narrativ som i mellanöstern - att skapa en islamisk stat och störta landets federala regering, och kräver att de muslimska sharialagarna i norra landet ska bli mer strikta och att sharia även införs i övriga Nigeria. Totalt otippat alltså.

Gruppen har utfört attacker riktade mot poliser och andra tjänstemän som arbetar för regeringen, mot kyrkor, skolor och kristna bostadsområden, mot FN såklart, men även mot muslimska ledare som kritiserat gruppen eller som hjälper regeringen. Man har dödat många skolpojkar och kidnappat skolflickor och unga mödrar i syfte att sälja dem som slavar, och för att de ska gifta sig istället för att gå i skolan. Man har utfört massakrer i och lagt städer i ruiner, och kontrollerar ett växande territorium. Attackerna har främst utförts i norra Nigeria där majoritetsbefolkningen är muslimsk. Aktiviteter förekommer även i grannländerna Tchad, Niger and Kamerun. Vid slutet av 2014 hade 1,5 miljoner människor flytt konfliktzonen.

Bland lokalbefolkningen förefaller Boko Haram sakna brett stöd. Dock vill en majoritet av den muslimska befolkningen ha sharialagar i syfte att bekämpa landets korruption - de fattar att det finns korruption men uppenbarligen inte till vilken omfattning denna har institutionaliserats. När gruppen bildades 2002 kallades de inte för Boko Haram, utan istället Nigerias talibaner, och gruppen kritiseras skarpt av flera muslimska ledare.

Den Ghanafödde journalisten Cameron Duodo har hävdat att lösningen på de problem som givit upphov till Boko Haram ”kan sammanfattas i ett fåtal ord – eliminera fattigdomen genom att slå ner på korruptionen”

Är det skitsvårt att se den större bilden?....

Så visst – Axeln Ryssland – Kina – Iran har nu därför börjat agera proaktivt på den Afrikanska kontinenten mot den Djupa Staten.

ABUJA, Nigeria — It was faith that compelled us to travel to Nigeria last week to see for ourselves the simmering crisis threatening parts of Africa’s wealthiest and most populous country. “D…
nypost.com
ABUJA, Nigeria — It was faith that compelled us to travel to Nigeria last…
Hoppsan, det var ju inte heller så bra för Hillary!
https://sputniknews.com/analysis/202002261078408285-untold-story-of-nigerian-court-bringing-clinton-charity-to-justice-for-abusing-african-woman/?fbclid=IwAR3ohoR6URNmDYdEkqWyEPV6uq2IptG4yrBgjKfZFRW85MZteE-VWAqgYFg

Men i den Djupa Statens kärna är den intellektuella permafrostens infrysningsinsatser alltjämt bestående:

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/70wwv3/hillary-clinton-om-donald-trump-han-ar-en-pataglig-fara-for-hela-var?fbclid=IwAR2anMHBfzlSW1g49HwnDsB2AmJwKDHGG61M4T2LJ3Mr8vVTlzXorIb0SMw

Ännu dummare, ja riiiktigt bäääääähd:

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7416692&fbclid=IwAR1-LKsA8V2VXP59nr0T2Ov5q3FK8rJZL3QF2WoKbbmYtxyafK-GRT4KhKk

Högsta hönset på Mastercard avgick f ö häromdagen.

https://newsroom.mastercard.com/photos/120-million-mastercard-branded-national-identity-smart-cards-to-roll-out-in-nigeria/?fbclid=IwAR2guhs__HwEW2AFCsF1CyviXizv-0QWPPF5CXbdtZv23jG9RJUoCHcZXt8

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram