Inte Ens Tragikomiska Ekonomiska Genier

2020-02-19

Detta är inte längre ens tragikomiskt!

Så ett nu bristande skatteunderlag grundas alltså på "onödiga skatter och avgifter som har drabbat glesbygden oproportionerligt hårt. Höjd bensinskatt, minskade reseavdrag och, senast i raden, absurda handläggningsavgifter på tusentals kronor om du vill förvara ved. För att göra saken värre driver urbaniseringen den yngre generationen till storstäderna vilket bidrar till att landsbygden utarmas."

Det beror alltså inte på att realekonomin stagnerar på grund av deflation?

Vad säga om att krypa ner under stenen de kom ifrån och att sluta andas...

Jävla dårar - systemet är skuldmättat och att "i stället för att avskriva skulder i mångmiljardklassen bör vi prioritera satsningar riktade mot landsbygden och kommunerna" kommer givetvis inte att hjälpa ett ett skit eftersom pengar ÄR räntebelastade skulder och varje ny enhet eller befintlig enhet pengar kostar mer ränta över tid

"Mer pengar till kommunernas välfärd, höjda reseavdrag, sänkt skatt på drivmedel och djurvälfärdsersättning till svenska bönder är bara några - av geniernas - förslag på åtgärder."

Det kommer säkert att öka räntekostnadsförsörjningsförmågan dramatiskt ...och man kan väl säga som så att om den inte minskar lika snabbt på ett ställe så kommer den att öka snabbare på ett annat eftersom systemet är skuldmättat - alltså räntekostnaden växer sedan länge av sig själv och varje ny enhet pengar tillför mer finansiell belastning än vad den tillför produktiv nytta.

svd.se
DEBATT. Staten ska ta över skulder från kommuner som väljer att gå…
DEBATT. Staten ska ta över skulder från kommuner som väljer att gå samman, föreslår kommunutredningen. Det vittnar om bristande förståelse för de grundläggande problemen, skriver Oscar Sjöstedt och Mikael Eskilandersson, SD.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram