Amazon, Pentagon & Ericsson

2020-02-13

Grundaren och vd:n Jeff Bezos har som många minns sålt Amazon-aktier till ett värde av 1,84 miljarder dollar, motsvarande knappt 18 miljarder kronor. Det visar inskickade dokument till finansinspektionen SEC, skrev ju Marketwatch.

Senaste gången han sålde aktier var i oktober 2018. Enligt Forbes är det sannolikt den största aktieförsäljningen Bezos hittills genomfört, mätt i dollar.

I jämförelse har aktieförsäljningen ett ungefär lika stort värde som hela det svenska betalbolaget Izettle, som köptes av Paypal för 19,2 miljarder kronor i fjol.

Avyttringen skedde under de tre sista dagarna av juli och är en del av en på förhand bestämd försäljningsplan. Amazon-grundaren har tidigare uppgett att han ska sälja aktier för omkring 1 miljard dollar varje år för att finansiera sitt rymdbolag Blue Origin, som bygger raketer för kommersiell användning.

Han passade ju dessutom på att skilja sig anmärkningsvärt dyrt...

Naturligtvis så har inte Sverige någonting alls att göra med Amazon – faktiskt inte ens med det i Luxemburg registrerade varumärket Amazon.com…kan det ju kanske vara bra att påminna sig om i tider som dessa….

Vi kan ju dessutom vara mycket tacksamma för att inte Amazon har någon större serverkapacitet etablerad här i Sverige…

”In early 2013, after weighing bids from Amazon Web Services, IBM and an unnamed third vendor, the CIA awarded a contract to AWS …”

Så här skriver Ericsson:

”Ericsson är drivkraften bakom Networked Society – världsledande inom kommunikationsteknik och -tjänster. Våra långsiktiga relationer med alla större telekomoperatörer i världen gör det möjligt för människor, företag och samhällen att uppfylla sina möjligheter och skapa en mer hållbar framtid.

Våra tjänster, program och infrastruktur – särskilt inom mobilitet, bredband och moln – gör det möjligt för telekombranschen och andra sektorer att göra bättre affärer, öka effektiviteten, förbättra användarupplevelsen och fånga upp nya möjligheter.

Med cirka 115 000 yrkesverksamma kunder i 180 länder kombinerar vi global skala med ledarskap inom teknik och tjänster. Vi stöder nätverk som ansluter mer än 2,5 miljarder abonnenter. Fyrtio procent av världens mobila trafik överförs via Ericssons nätverk. Och våra investeringar i forskning och utveckling säkerställer att våra lösningar – och våra kunder – står främst.”

På Amazons sida kan man läsa följande:

Om Ericsson

Vi är världsledande inom den snabbt föränderliga miljön inom kommunikationsteknologi. Tillhandahållande av utrustning, programvara och tjänster för att möjliggöra transformation genom mobilitet. Cirka 40 procent av den globala mobiltrafiken går via nätverk vi har levererat. Mer än 1 miljard abonnenter runt om i världen förlitar sig varje dag på nätverk som vi hanterar.

Med mer än 37 000 beviljade patent har vi en av branschens starkaste portföljer för immateriella rättigheter. Vårt ledarskap inom teknik och tjänster har varit en drivkraft bakom utvidgningen och förbättringen av anslutning över hela världen. Vi tror att vårt samhälle genom rörlighet kan förvandlas till det bättre. Nya innovationer och uttrycksformer får en större publik, industrier och hierarkier revolutioneras, och vi ser en grundläggande förändring i hur vi kommunicerar, umgås och fattar beslut tillsammans.

Dessa spännande förändringar representerar förverkligandet av vår vision: ett nätverkssamhälle, där varje person och varje bransch har befogenhet att nå sin fulla potential.

The contract to provide services to the Department of Defense went to Microsoft.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram