Förvaring & Användning

2020-02-01

Hur fungerar ett lager för förvaring.

Jag funderar lite på hur bakvänt allting är och trots att detta egentligen är så uppenbart, så är detta ändå så osynligt för så många människor.

Inte många tycker att det är särskilt anmärkningsvärt att Shurgard tar ut en hyra för att förvara människors tillgångar i sina lokaler för förvaring.

Betydligt fler skulle nog tycka att det vore lite underligt om Shurgard betalade människor för att de skulle få förvara människors saker i Shurgards lokaler.

Men om istället Shurgard betalade människor för att få använda sakerna som människorna deponerade i Shurgards lokaler så skulle kanske det hela verka mer rimligt?

Men det förefaller ändå som att människor inte riktigt vill se att denna betalning i så fall då också måste innehålla den riskpremie, alltså priset på risken för människor för att de skall förlora sina saker som alltså kompenseras av det belopp som Shurgard betalar för att få använda de deponerade sakerna.

Shurgard kan ju inte rimligtvis både garantera det fulla värdet av de förvarade sakerna och dessutom betala en premie för att få använda sakerna, givet att Shurgard skall förvara sakerna?

Det måste ju dessutom med viss naturlagsmässighet vara på det viset att Shurgard antingen främst ägnar sig åt att förvara människors saker, eller så ägnar sig Shurgard främst åt användningen av människors saker och betalar då en hyra som inkluderar en riskpremie för användningen. Två fysiska saker kan inte inte finnas på samma plats i ett rum. Båda sakerna kan inte vara främst samtidigt.

Bortsett från alla ytterligare perspektiv på liknelsen i förhållande till annat.

Skapar detta någon tanke?

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, text och närbild

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram